graphicanews

Ειδήσεις

Heidelberg mbo

Παγώνει η συμφωνία Heidelberg - MBO

την 8 Μαΐου, 2019

To Γερμανικό Ομοσπονδιακό γραφείο υπεύθυνο για θέματα ανταγωνισμού, απέρριψε και μπλόκαρε χτες την πρόθεση της Heidelberg να εξαγοράσει τον Γερμανικό κατασκευαστή βιβλιοδετικών συστημάτων MBO. Λόγω αυτής της απόφασης, η εξαγορά δεν θα προχωρήσει. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Γερμανικής υπηρεσίας, διά στόματος του προέδρου της, κ. Andreas Mundt: “Με την εξαγορά του ομίλου MBO, ο ηγέτης της αγοράς Heidelberger Druckmaschinen θα αναλάμβανε πλήρως τον κύριο ανταγωνιστή του. Υπάρχουν ήδη μόνο τέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη σχετική αγορά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εξαγορά θα δημιουργούσε δεσπόζουσα θέση για τη Heidelberger Druckmaschinen και θα παρεμποδίζε σημαντικά τον ανταγωνισμό, εις βάρος των καταναλωτών..." 

Σήμερα η Heidelberg είναι ήδη ο κορυφαίος κατασκευαστής βιβλιοδετικών μηχανημάτων στην Ευρώπη και εάν προχωρούσε η εξαγορά θα δημιουργούσε μία εταιρεία με μερίδιο πολύ παραπάνω από το 50% της αγοράς, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Heidelberg Rainer Hundsdörfer λέει: “Σημειώνουμε την απόφαση με λύπη και συνεχίζουμε, παρόλο που βλέπουμε τη μελλοντική θέση της συνδυασμένης εταιρείας στην αγορά, διαφορετικά.”
Οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να είναι πεπεισμένες ότι η ενσωμάτωση των λύσεων της MBO στο πορτφόλιο της Heidelberg θα προσέφερε στους πελάτες επιπλέον οφέλη.

Μετά την απόφαση, οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να ασκούν τις δραστηριότητές τους χωριστά και ανεξάρτητα όπως και πριν. 
Η Heidelberg είχε ανακοινώσει δημόσια την πρόθεσή της να αναλάβει τον όμιλο MBO και να συνάψει συμφωνία με την ιδιοκτήτρια οικογένεια τον Οκτώβριο του 2018. (βλέπε σχετική ανάρτηση από εδώ)