graphicanews

Ειδήσεις

efi Siris

Αλλάζει χέρια η efi έναντι 1,7 δις δολαρίων σε μετρητά

την 24 Απριλίου, 2019

Η EFI ανακοίνωσε πως οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την οποία μπορεί να περάσει εξολοκλήρου στα χέρια θυγατρικής της Siris Capital Group LLC έναντι 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά. Η Siris είναι ένα ιδιωτικό fund που επικεντρώνεται στις επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι μέτοχοι της EFI θα λάβουν 37,00 δολάρια ανά μετοχή και η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η τιμή αγοράς εμπεριέχει μια πριμοδότηση ύψους περίπου 45% έναντι της μέσης τιμής 90 ημερών που έληξαν στις 12 Απριλίου 2019.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους στο οποίο σημείωσε έσοδα $220 - 225 εκατ. δολάρια.

"Πιστεύουμε ότι αυτή η συμφωνία προσφέρει υψηλή και άμεση αξία στους μετόχους μας, παρέχοντάς μας παράλληλα έναν εταίρο που μπορεί να προσθέσει στρατηγική και επιχειρησιακή εμπειρία στην επιχείρησή μας", δήλωσε ο Bill Muir, Διευθύνων Σύμβουλος της EFI. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την εξαιρετικά έμπειρη ομάδα της Siris σε αυτή την επόμενη φάση ανάπτυξης της EFI".