graphicanews

Ειδήσεις

iarigai ic

Στην Αθήνα έρχονται τα συνέδρια Γραφικών Τεχνών των οργανισμών iarigai και IC.

την 26 Νοεμβρίου, 2020

H Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED, πρωτοπόρος στην έρευνα και ανάπτυξη των Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα, ανακοινώνει την συνδιοργάνωση των ετήσιων επιστημονικών και τεχνολογικών συνεδρίων των διεθνών οργανισμών iarigai και IC στην Αθήνα.

Τα δύο συνέδρια οργανώνονται παράλληλα από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με το ερευνητικό εργαστήριο Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ) - GRAPHMEDLAB.
Τα συνέδρια θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην Πανεπιστημιούπολη του Αρχαίου Ελαιώνα.

Το 47ο ετήσιο συνέδριο του iarigai έχει ως κύριο θέμα τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία των γραφικών τεχνών και την εκτύπωση στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή με τίτλο "Printing in the Digital Era".

Το 52ο συνέδριο του IC έχει ως κύριο θέμα την έρευνα και τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση στην επιστήμη και τεχνολογία γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων αλλά και το μέλλον των προγραμμάτων σπουδών, με τίτλο "Print Education - Challenges in an Uncharted World".

Oι οργανισμοί iarigai  (International Association of Research Organizations for the Information, Media and Graphic Arts Industries) και ο IC (International Circle of Educational Institutes of Graphic-Media Technology and Management), είναι οι πλέον σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί των Γραφικών Τεχνών στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης. Ειδικότερα, ο οργανισμός iarigai είναι η διεθνής συνομοσπονδία των ερευνητικών ινστιτούτων των γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων και ο IC είναι ο διεθνής σύνδεσμος των Πανεπιστημίων και Σχολών της Επιστήμης και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Εκτυπώσεων.

Οι διοργανωτές HELGRAMED και GRAPHMEDLAB, καλούν την επιστημονική, την επαγγελματική και την εκπαιδευτική κοινότητα των γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και της συσκευασίας στην Ελλάδα να συμμετέχουν και να υποστηρίξουν τα Συνέδρια. Ειδικότερα, οι διοργανωτές, προσκαλούν όλους τους ανθρώπους των γραφικών τεχνών - επιστήμονες και ερευνητές, εργαζομένους, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, τεχνολόγους και δημιουργικούς σχεδιαστές, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων, υποψήφιους διδάκτορες, φοιτητές και εκπαιδευόμενους, να δηλώσουν συμμετοχή στα συνέδρια.

IC 2014

Τα δύο συνέδρια, προσφέρουν την μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες ερευνητές αλλά και στις επιστημονικές και τεχνολογικές ομάδες να παρουσιάσουν το έργο τους στα πεδία των εκτυπώσεων και της συσκευασίας, του σχεδιασμού και των νέων τεχνολογιών και καινοτομιών, στην τυπογραφία, τα crossmedia, την διαχείριση και τις νέες εξελίξεις στο σύνολο των κλάδων των γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και της συσκευασίας. Οι διοργανωτές καλούν επίσης τους φορείς των κλάδων των τεχνών, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας, τους προμηθευτές εξοπλισμού και τον ειδικό τύπο, να στηρίξουν ενεργά τα δύο συνέδρια, μιας και η διοργάνωσή τους αποτελεί μία κορυφαία εκδήλωση παγκοσμίως για τους κλάδους μας με εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τις τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις.

Στα δύο συνέδρια αναμένεται να μιλήσουν κορυφαίοι επιστήμονες και στελέχη κατασκευαστών συστημάτων και εξοπλισμού των γραφικών τεχνών ως προσκεκλημένοι ομιλητές (Keynotes).

Με την ελπίδα ότι η πανδημία COVID19 θα νικηθεί σύντομα και την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία και τους αποκλεισμούς, προσβλέπουμε στην διοργάνωση μιας εξαιρετικά σημαντικής εκδήλωσης για την προώθηση και την παρουσίαση της επιστήμης και της τεχνολογίας των γραφικών τεχνών εκτυπώσεων και συσκευασίας, με τη συμμετοχή συναδέλφων, ερευνητών, καθηγητών και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο. Περιμένουμε να συναντηθούμε στην Αθήνα, για να ανταλλάξουμε ιδέες και ερευνητικά αποτελέσματα και να μοιραστούμε εμπειρίες και πρακτικές από τις δραστηριότητές μας στην επιστήμη και την τεχνολογία, τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, την εκπαίδευση, κατάρτιση και τον πολιτισμό.

Τη γενική υπευθυνότητα για τη διοργάνωση των Συνεδρίων έχει ο Καθηγητής Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης, Αντιπρόεδρος της ΗELGRAMED και Διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου GRAPHMEDLAB.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα των συνεδρίων https://iarigai-ic-athens2021.org/ (που είναι ήδη σε λειτουργία και θα ανανεώνεται συνεχώς) καθώς και στη γραμματέα των Συνεδρίων, κ. Πηνελόπη Γκουντάρα (helgramed@gmail.com).