graphicanews

Ειδήσεις

Esko Kongsberg

Η Esko πουλά το τμήμα κοπτικών Kongsberg

την 21 Δεκεμβρίου, 2020

Η Esko, εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων λογισμικού και μηχανημάτων για τους κλάδους της συσκευασίας, της ετικέτας και των εκτυπώσεων ευρείας διάστασης, ανακοίνωσε την πώληση του τμήματος ψηφιακού φινιρίσματος “Kongsberg” στην OpenGate Capital.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η απόφαση αυτή ήταν προγραμματισμένη και βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με τα συλλογικά όργανα των υπαλλήλων βάσει της ισχύουσας τοπικής νομοθεσίας.

Η πώληση περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις R&D στο Kongsberg της Νορβηγίας και το εργοστάσιο παραγωγής στο Μπρνο της Τσεχίας.
Η OpenGate Captial είναι μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα στο Λος Άντζελες και ευρωπαϊκό γραφείο στο Παρίσι.

Ο Mattias Byström, Πρόεδρος της Esko αλλά και των Pantone, X-Rite και AVT, καθώς όλες ανοίκουν στον όμιλο Danaher, δήλωσε σχετικά: “Είμαι πεπεισμένος ότι η OpenGate θα είναι ένα ισχυρό, στρατηγικό σπίτι για την Kongsberg και ότι οι εργαζόμενοι που θα μεταφερθούν με την επιχείρηση, θα ευδοκιμήσουν στο νέο τους σπίτι”.

Η Kongsberg ιδρύθηκε στη Νορβηγία το 1965 και η Esko (τότε Barco) εξαγόρασε την επιχείρηση το 1998.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως για τους πελάτες που έχουν στην κατοχή τους συστήματα Kongsberg, είτε τα έχουν αποκτήσει απευθείας από την εταιρεία είτε μέσω μεταπωλητών, δεν θα αλλάξει επί της ουσίας κάτι, καθώς, οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που τους εξυπηρετούν θα συνεχίσουν να το κάνουν ως μέρος της νέας, αυτόνομης, επιχείρησης που θα δημιουργηθεί.
Το τιμόνι της νέας επιχείρησης που θα ονομάζεται Kongsberg PCS (Precision Cutting Systems), αναλαμβάνει ο Stuard Fox, στέλεχος ήδη της Esko για τα προϊόντα finishing της εταιρείας.