graphicanews

Ειδήσεις

drupa 2020: textile

drupa 2020: 1η εκδήλωση για την ψηφιακή εκτύπωση υφασμάτων.

την 12 Φεβρουαρίου, 2020

Ειδική εκδήλωση/έκθεση για εφαρμογές ψηφιακής εκτύπωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, θα παρουσιάσει η drupa 2020 στο κτίριο 4.

Η αγορά της κλωστοϋφαντουργίας ανοίγει καινούριες ευκαιρίες σε πολλούς νέους τομείς και στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει κοντά τις επιχειρήσεις ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, να δημιουργηθούν συνεργασίες αλλά και νέα προϊόντα.

Ως η κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για τις τεχνολογίες εκτύπωσης, η drupa δημιούργησε την παράλληλη αυτή εκδήλωση ώστε να αναδείξει την ψηφιακή εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και να τονίσει τη σημασία της ως κινητήρια δύναμη καινοτομίας και ανάπτυξης σε νέους τομείς δραστηριοτήτων για τη βιομηχανία των εκτυπώσεων.

Η ειδική εκδήλωση αποτελεί ένδειξη του τρόπου με τον οποίο η drupa εισέρχεται σε νέες αγορές, οι οποίες, πέρα από την εκτύπωση υφασμάτων, περιλαμβάνουν τη συσκευασία, την εκτύπωση ευρείας διάστασης, τη βιομηχανική και λειτουργική εκτύπωση (functional printing). Όλοι αυτοί οι επιμέρους κλάδοι περνούν από τις ίδιες διαδικασίες μετασχηματισμού, προσφέροντας τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

drupa textile

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εκδήλωσης, η drupa σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Έρευνας στην Κλωστοϋφαντουργία & τις Ίνες (DITF) και τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών Μηχανημάτων Εκτύπωσης (ESMA) θα στήσει ένα μικρό ψηφιακό εργοστάσιο παραγωγής με μια πλήρως δικτυωμένη αλυσίδα παραγωγής η οποία θα ξεκινά από τις προδιαγραφές των πελατών και το σχεδιασμό μέχρι το τελικό φινίρισμα των υφασμάτων. Μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, όπως σημαίες, μπλουζάκια και τσάντες, θα κατασκευάζονται και θα μεταποιούνται καθημερινώς.

(photo: Messe Düsseldorf/ctillmann)