GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Η Fujifilm ανακοινώνει διψήφια αύξηση τιμής για στους τσίγκους

Η Fujifilm ανακοινώνει διψήφια αύξηση τιμής στους τσίγκους offset

την 11 Μαΐου, 2022

Η Fujifilm ανακοίνωσε ότι είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει διψήφια ποσοστιαία αύξηση στην τιμή των εκτυπωτικών πλακών αλουμινίου για offset, με ισχύ από την 1η Ιουνίου 2022, εξαιτίας των μεγάλων αυξήσεων στα κόστη ενέργειας, πρώτων υλών και logistics.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τους τελευταίους μήνες η Fujifilm διαχειρίζεται μια αύξηση στο κόστος του ακατέργαστου αλουμινίου, μαζί με σημαντικές αυξήσεις στο κόστος που σχετίζεται με την εφοδιαστική αλυσίδα, άλλες πρώτες ύλες και φυσικά την ενέργεια.
Παρόλο που έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες οι αυξήσεις αυτές να απορροφηθούν από την εταιρεία κάτι τέτοιο πλέον δεν είναι εφικτό.

Ως εκ τούτου, από την 1η Ιουνίου 2022, η Fujifilm θα εφαρμόσει διψήφια ποσοστιαία αύξηση στη βασική τιμή των πλακών εκτύπωσης αλουμινίου για offset.
Αν και πρόκειται για μια σημαντική αύξηση, η Fujifilm λέει ότι για να συνεχίσει να προμηθεύει εκτυπωτικές πλάκες αλουμινίου ως βιώσιμη επιχείρηση, δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσει αυτή την επιλογή.

Ο κος Taku Ueno, Αντιπρόεδρος της Fujifilm Graphic Systems EMEA, είπε σχετικά με το θέμα: «Σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζουμε να βλέπουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση του κόστους, ιδιαίτερα για τα logistics, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες. Παρά την απορρόφηση πολλών από αυτά τα κόστη, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αυξήσουμε τη βασική τιμή των εκτυπωτικών πλακών αλουμινίου μας για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε μια βιώσιμη επιχείρηση. Κατανοούμε ότι η μετακύλιση αυτών των αυξήσεων στους πελάτες μας τούς φέρνει αντιμέτωπους με μία δύσκολη πρόκληση, αλλά η επιχείρηση είναι απλά μη βιώσιμη χωρίς τις αυξήσεις. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».