graphicanews

Ειδήσεις

Sun Chemicals & BASF

Συγχωνεύονται Sun Chemical και BASF μετά από εξαγορά 1,15 δις Ευρώ

την 18 Σεπτεμβρίου, 2019

H Ιαπωνική DIC Corporation (ιδιοκτήτρια της Sun Chemical), ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως έχει συνάψει μια οριστική συμφωνία για την απόκτηση του τομέα μελανιών της Γερμανικής BASF, γνωστής ως BASF Colors & Effects (BCE).

Η εξαγορά, που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα αγγίξει τα 1,15 δις Ευρώ, θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της DIC ως παγκόσμιου κατασκευαστή χρωστικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για ηλεκτρονικές οθόνες, καλλυντικά, επιχρίσματα, πλαστικά, μελάνια και εξειδικευμένων εφαρμογών, μετατρέποντάς την σε έναν προμηθευτή χρωστικών ουσιών παγκόσμιας κλάσης που θα προσφέρει στους πελάτες ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία λύσεων.

Η απόκτηση της BCE θα ενώσει τους πόρους και την εμπειρία δύο αναγνωρισμένων ηγετών στην καινοτομία, τη διαχείριση προϊόντων, την κανονιστική ηγεσία, την υποστήριξη εφαρμογών και την κατασκευή.», δήλωσε ο κος Kaoru Ino, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DIC.
"Έχουμε σκιαγραφήσει μια σαφή πορεία ανάπτυξης για την DIC με στόχο να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας σε 1 τρισεκατομμύριο γιέν (περίπου € 8 δισ.) μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, το χαρτοφυλάκιο χρωστικών ουσιών της BASF αποτελεί σημαντική στρατηγική προσθήκη για την επίτευξη των στόχων μας πιο γρήγορα. Θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τα προϊόντα μας και θα μας καταστήσει έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές χρωστικών ουσιών παγκοσμίως…» συνεχίζει ο κος Kaoru Ino.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πελάτες θα επωφεληθούν από την κίνηση αυτή, καθώς, η εξαγορά προσφέρει την ευκαιρία στην DIC να ενισχύσει την τεχνογνωσία και τις βέλτιστες πρακτικές της στην ανάπτυξη πρωτοποριακών καινοτόμων λύσεων.

Με περισσότερες από 30 εγκαταστάσεις παραγωγής χρωστικών ουσιών παγκοσμίως, το χαρτοφυλάκιο χρωστικών ουσιών της νέας συνδυασμένης εταιρείας θα είναι σε θέση να προσφέρει ευρύτερες κατηγορίες προϊόντων που σχετίζονται με τις χρωστικές.

Στο άμεσο μέλλον, για τους πελάτες η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια χωρίς αλλαγές. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί μια ομάδα μετάβασης για την ομαλή μετάβαση των πελατών, έως το τέταρτο τριμήνου του 2020, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες.
Η εξαγορά αυτή υπόκειται ακόμη στην παραλαβή των κανονιστικών εγκρίσεων.