graphicanews

Roland IU1000F

Πρώτος UV Flatbed για την Roland

την 11 Οκτωβρίου, 2019

Η Roland DG Corporation, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του πρώτου της επίπεδου εκτυπωτή μεγάλου μεγέθους UV-LED, IU-1000F.
Η Ιαπωνική εταιρεία μέχρι σήμερα προσέφερε λύση για εκτυπώσεις σε άκαμπτα υλικά μέσω του υβριδικού εκτυπωτή VersaUV LEJ-640 ο οποίος με την προσθήκη ειδικού τραπεζιού μετατρέπονταν σε flatbed.
Πλέον, η εταιρεία συμπεριλαμβάνει στη γκάμα προϊόντων της και ένα μηχάνημα επίπεδης εκτύπωσης, το οποίο απευθύνεται στην αγορά της Επιγραφοποιίας και Οπτικής Επικοινωνίας.

Καθώς οι κύκλοι ζωής των εφαρμογών επικοινωνίας, όπως οι υπαίθριες και εσωτερικές διαφημίσεις, οι διακοσμήσεις σε βιτρίνες καταστημάτων κ.λπ. γίνονται ολοένα και πιο σύντομοι, οι επιχειρήσεις εκτύπωσης οφείλουν να μετατραπούν σε ολοκληρωμένους πάροχους εκτυπώσεων με άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών τους. Στις νέες αυτές απαιτητικές συνθήκες, οι υψηλής παραγωγικότητας UV εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους, που επιτρέπουν την παραγωγή σε διάφορα υλικά για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, προσελκύουν μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ.

Με γνώμονα τις νέες αυτές ανάγκες της αγοράς, η Roland δημιούργησε τον νέο εκτυπωτή IU-1000F ο οποίος τυπώνει σε πολύ υψηλές ταχύτητες διατηρώντας την ποιότητα εκτύπωσης σε υψηλά επίπεδα.

Φορώντας 12 κεφαλές εκτύπωσης σε τριπλή συστοιχία, μπορεί να τυπώσει οποιοδήποτε υλικό τυπικής διάστασης 1220x2440mm με ταχύτητα 15τμχ την ώρα στην “Standard” ποιότητα, και 10τμχ στην υψηλή ανάλυση 635x1800dpi. Η συνολική διάσταση εκτύπωσης φτάνει τα 2510x1310mm και τα υλικά μπορούν να έχουν πάχος έως 11cm.
Ο νέος εκτυπωτής, μαζί με την κλασική τετραχρωμία CMYK, τυπώνει και με λευκό και gloss μελάνι.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Ευρώπης στην Viscom στην Ιταλία αυτές τις μέρες, ενώ η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020.