graphicanews

Heidelberg versafire ev

Βελτιωμένα Versafire EV από τη Heidelberg

την 21 Μαρτίου, 2018

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε τη διάθεση στην αγορά των νέων της βελτιωμένων εκδόσεων της σειράς Versafire EV.
Τα νέα ψηφιακά συστήματα φύλλου έρχονται εφοδιασμένα με πεντάχρωμη εκτύπωση και μπορούν να τυπώσουν πρώτα το λευκό χρώμα, επιτρέποντας με τον τρόπο αυτό την παραγωγή ζωντανών χρωμάτων ακόμα και σε χρωματιστά χαρτιά.

Η νέα έκδοση υποστηρίζει πλέον μεταξύ άλλων και το νέο κόκκινο αόρατο toner για εκτυπώσεις ασφαλείας, το οποίο στο φως της ημέρας μοιάζει με γυαλιστερό τοπικό βερνίκι αλλά εάν φωτιστεί με UV φωτισμό μετατρέπεται σε έντονο κόκκινο χρώμα.

Versafire invisible red toner


Τα μελάνια αυτά, καθώς και τα περισσότερα χαρακτηριστικά της μηχανής τα συναντήσαμε και στα νέα ψηφιακά συστήματα της RICOH που ανακοινώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες καθώς είναι γνωστή η σύμπραξη της Heidelberg με την RICOH στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης.

Οι νέες ψηφιακές Heidelberg, όπως και τα μοντέλα Pro C7200X της RICOH τυπώνουν με ανάλυση 2400 x 4800 dpi και έχουν μία παραγωγικότητα έως 95 σελίδων το λεπτό.

Σε αντίθεση με τα εκτυπωτικά της RICOH, τα νέα Verafire EV ελέγχονται από το DFE (Digital Front End) Prinnect της εταιρείας και μπορούν να αποτελέσουν την ψηφιακή εναλλακτική σε ένα περιβάλλον παραγωγής που αποτελείται και από αναλογικές μηχανές offset της εταιρείας.