graphicanews

Kyocera KJ4B EX 1200 DPI

Νέες κεφαλές στα 1200 dpi από την Kyocera

την 9 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ιαπωνική Kyocera ανακοίνωσε την ανάπτυξη νέων κεφαλών εκτύπωσης inkjet επόμενης γενιάς. Οι νέες κεφαλές προσφέρουν εκτύπωση υψηλής ταχύτητας και ανάλυση που φτάνει τα 1200dpi για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών εκτύπωσης (με έμφαση στα γραφικά) καθώς προορίζονται για χρήση με μελάνια νερού. Οι κεφαλές αυτές προορίζονται για μηχανές εκτύπωσης εντύπων.

Kyocera droplets sizeΜια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των κεφαλών εντυπωσιάζει. Οι νέες κεφαλές KJ4B-EX 1200 τυπώνουν με ταχύτητα έως 100μ/λεπτό και το μέγεθος κουκκίδας κυμαίνεται από 2.8 έως 1.5 pl, με τη διάμετρο κουκίδας να είναι μόλις 21μm.

Παράλληλα, διαθέτουν και το νέο σύστημα εσωτερικής ανακύκλωσης μελανιού το οποίο συμβάλει στην αύξηση της ταχύτητας έως και 25% σε σχέση με τους αντίστοιχους τύπους κεφαλών της εταιρείας.

KJ4B EX PIEZOΗ υψηλή ποιότητα εκτύπωσης εξασφαλίζεται και χάρη στο νέο σύστημα ενεργοποίησης των piezo ακροφυσίων, τα οποία ενεργοποιούνται πλέον από έναν ενιαίο ενεργοποιητή από πολύκρυσταλικό κεραμικό υλικό, αντί για μεμονωμένους ενεργοποιητές για κάθε ακροφύσιο. Με τον τρόπο αυτό η κεφαλή τυπώνει ομοιόμορφα χρώματα, αυξάνοντας την ποιότητα εκτύπωσης.

Η κατασκευή των νέων κεφαλών από την Kyocera συνδέεται με την κυκλοφορία του δικού της ψηφιακού εκτυπωτή φύλλου TasKalfa Pro 15000 ο οποίος ήδη έχει εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Επίσης, οι κεφαλές της Κyocera χρησιμοποιούνται και από άλλα brands, όπως πχ η Canon που τις χρησιμοποιεί στη μηχανή ProStream.

TASKALFA PRO 1500C