graphicanews

MIMAKI TxF300-75

Αναβάθμιση για τον DTF της Mimaki

την 13 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Mimaki παρουσίασε πριν λίγες μέρες τον νέο της αναβαθμισμένο εκτυπωτή Direct-to-Film (DTF), τον TxF300-75. Διαθέτοντας την ίδια σταθερότητα και λειτουργικότητα με τον πρώτο εκτυπωτή DTF της εταιρείας, τον TxF150-75, το νέο σύστημα έχει τρεις φορές μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης ώστε οι χρήστες να επιτυγχάνουν μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

Όταν στην αρχή της φετινής χρονιάς η Mimaki μπήκε στην αγορά της εκτύπωσης DTF, η εταιρεία σκόπευε να προσφέρει στους πελάτες της μια σταθερή και αποτελεσματική πλατφόρμα DTF που να πληροί τα standarts της ποιότητάς κατασκευής που η ίδια έχει θέσει. Η ζήτηση για το σύστημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και η εταιρεία έπρεπε να αυξήσει την παραγωγικότητά της για να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα της νέας λύσης.

Η νέα, αναβαθμισμένη, έκδοση του εκτυπωτή πληροί τους ίδιους στόχους με το προηγούμενο μοντέλο και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων εκτύπωσης, κυρίως τις ανάγκες μεγάλων εταιρειών που απαιτούν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας με υψηλή παραγωγικότητα.

Και σε αυτό το μοντέλο η ποιότητα εκτύπωσης εξασφαλίζεται χάρη στο σύστημα κυκλοφορίας μελανιού, το οποίο αποτρέπει το φράξιμο των ακροφυσίων της λευκής μελάνης, καθώς και στη μονάδα εξαέρωσης, η οποία μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο κακού ψεκασμού του μελανιού.

Ο νέος πεντάχρωμος εκτυπωτής (CMYK+W) των 80 cm πλάτος εκτύπωσης και την έως 1440 dpi ανάλυση, είναι εξοπλισμένος με τα βασικά χαρακτηριστικά της Mimaki, τα οποία περιλαμβάνουν το NCU (Nozzle Check Unit) και το NRS (Nozzle Recovery System), διασφαλίζοντας αξιόπιστη, αδιάλειπτη παραγωγή εκτύπωσης.

Η διαδικασία DTF δίνει επίσης στους πελάτες τη δυνατότητα να εκτυπώνουν σε μια ευρύτερη γκάμα υφασμάτων, όπως βαμβακερά, συνθετικά, πολυεστέρα και σκουρόχρωμα υφάσματα.

Σύμφωνα με τους στόχους βιωσιμότητας της Mimaki, ο TxF300-75 χρησιμοποιεί μελάνια pigment PHT50 της εταιρείας τα οποία είναι πιστοποιημένα με Eco-Passport, με χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και πληρούν τις απαιτήσεις για πιστοποίηση Oeko-Tex.

Ο εκτυπωτής θα είναι διαθέσιμος από το 4ο τρίμηνο του έτους.