graphicanews

ZUND OCC

Zünd: Σύστημα ανάγνωσης σημείων κοπής με κάμερα

την 14 Μαρτίου, 2018

Η ελβετική εταιρεία κοπτικών Zünd ανακοίνωσε την προσθήκη καμερών στα κοπτικά της για την ταχύτερη αναγνώριση των σημαδιών κοπής. Τη νέα προσθήκη στα κοπτικά της η εταιρεία την ονομάζει σύστημα OCC (Over Cutter Camera) και πρόκειται ουσιαστικά για μία πολύ απλή ιδέα που όμως, σύμφωνα με την εταιρεία, βελτιώνει σημαντικά τη συνολική παραγωγικότητα των κοπτικών της.

Πριν την ενσωμάτωση καμερών, για τον εντοπισμό των σημείων κοπής τα μηχανήματα έπρεπε να σαρώσουν όλη την επιφάνεια των υλικών και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην κοπή ή χάραξή τους. Πλέον, με το νέο σύστημα, όταν το υλικό τοποθετείται πάνω στο τραπέζι, η ειδική κάμερα που είτε είναι στερεωμένη σε ειδικό πλαίσιο, είτε βιδωμένη στο ταβάνι της επιχείρησης, φωτογραφίζει όλα τα σημάδια κοπής σε μία λήψη και προχωρά σχεδόν άμεσα στην παραγωγή.
Με την νέα κάμερα κοπής, ακόμα και το βήμα της καθοδήγησης με χειροκίνητο τρόπο της φωτογραφικής μηχανής στο αρχικό σημείο αναφοράς καθίσταται ξεπερασμένο.

Το σύστημα OCC μπορεί να αναγνωρίσει όλα τα σημάδια κοπής σε ένα υλικό, όταν αυτό έχει μέγιστο πλάτος 3,2 x 3.2 μέτρα. Μπορεί δε να τοποθετηθεί σε όλα τα κοπτικά G3 της εταιρείας.

zund occ system