graphicanews

agfa anapurna h1650i led

Νέος UV LED εκτυπωτής από την AGFA

την 6 Φεβρουαρίου, 2018

Τον νέο της εκτυπωτή, της σειράς Anapurna LED, λανσάρει η AGFA.
Ο νέος Anapurna H1650i LED UV εκτυπωτής έχει πλάτος εκτύπωσης στα 1.65 μέτρα και σύμφωνα με την εταιρεία δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες επιχειρήσεων σε εκτυπώσεις επιγραφών και οπτικής προβολής.
Η πρώτη επίσημη παρουσίασή του γίνεται σήμερα 6/2/18 στο πλαίσιο της έκθεσης C!PRINT στη Lyon της Γαλλίας.

Ο εκτυπωτής αποτελεί ουσιαστικά το μικρό αδερφάκι του H2050i LED της AGFA, και χάρη στη LED τεχνολογία που χρησιμοποιεί μπορεί να τυπώνει τόσο σε εύκαμπτα όσο και σε άκαμπτα υλικά.
Διαθέτει τέσσερις κεφαλές εκτύπωσης της Konica Minolta KM1024i -εν αντιθέσει με τον μεγαλύτερο H2050i, ο οποίος διαθέτει έξι- των 12 picolitre οι οποίες μπορούν να αποδώσουν γράμματα μεγέθους 4ων στιγμών (6 στιγμές εάν είναι σε αρνητικό / "τρύπα"), ομοιόμορφα πλακάτα χρώματα και ομαλές τονικές διαβαθμίσεις.

Έτερες διαφορές μεταξύ του H1650i και των μεγαλύτερων σε διάσταση εκτυπωτών της σειράς Anapurna LED είναι η απουσία στο βασικό εξοπλισμό του συστήματος τάνυσης των υλικών και του ειδικού τραπεζιού για τα άκαμπτα υλικά, αλλά, μπορούν να προστεθούν στο μηχάνημα προαιρετικά.

Σε ό, τι αφορά στο λογισμικό που "οδηγεί" τον εκτυπωτή, αυτό είναι και εδώ το Asanti, με το οποίο ο χειριστής ελέγχει όλη την παραγωγική διαδικασία, από την προεκτύπωση (μοντάζ εργασιών, διαχείριση αρχείων κ.λπ.) έως την ολοκλήρωση της εκτύπωσης.
Aξίζει να σημειωθεί πως το λογισμικό ενσωματώνεται και στο cloud σύστημα PrintSphere της AGFA.

Η παραγωγικότητα του εκτυπωτή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, είναι από 63 τετραγωνικά ανά ώρα σε draft mode, έως 7 τετραγωνικά ανά ώρα για εκτυπώσεις υψηλής ευκρίνειας (720 x 1400 dpi).