graphicanews

HEIDELBERG Versafire

Τις νέες Versafire ανακοίνωσε η HEIDELBERG

την 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Η τελευταία γενιά μηχανών Versafire της HEIDELBERG προσφέρει βελτιωμένες συστηματικά ψηφιακές εκτυπωτικές μηχανές για τον εμπορικό τομέα. Έτσι, η εταιρεία οδηγεί την ενοποίηση της offset και της ψηφιακής εκτύπωσης στο επόμενο επίπεδο και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην αγορά του ψηφιακού τομέα.

Η ψηφιακή εκτύπωση παγκοσμίως, παραμένει μια προσοδοφόρα αναπτυσσόμενη αγορά στην εκτυπωτική βιομηχανία ενώ αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 20% του παγκόσμιου όγκου παραγωγής εκτυπώσεων (PPV) και αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό κατά περίπου 3%.
"Οι ολοκληρωμένες λύσεις μας είναι απαραίτητες για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την offset και την ψηφιακή εκτύπωση και να τις χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά σε συνδυασμό. Αυτό συμβαίνει επειδή η HEIDELBERG διαθέτει ολοκληρωμένη γνώση της διαδικασίας και των εφαρμογών που αφορούν και στις δύο αυτές μεθόδους εκτύπωσης, γεγονός που μας καθιστά μοναδικούς στον κλάδο", λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της HEIDELBERG Dr. Ludwin Monz.

Σχεδόν όλα τα τυπογραφεία offset που επικεντρώνονται στον εμπορικό τομέα χρησιμοποιούν ήδη ψηφιακές μηχανές. Ως εκ τούτου, η HEIDELBERG έχει εξοπλίσει τα νέα συστήματα ψηφιακής εκτύπωσης Versafire LV και Versafire LP με το βελτιωμένο σύστημα Prinect Digital Frontend (DFE). Σε συνδυασμό με μια νέα διεπαφή χρήστη, το λογισμικό αυτό εξασφαλίζει έναν ευέλικτο, τυποποιημένο, ιδιαίτερα παραγωγικό και διαισθητικό συνδυασμό τεχνολογίας offset και ψηφιακής εκτύπωσης.
Η νέα γενιά ενσωματώνει την τεχνογνωσία και την εμπειρία ενοποίησης χάρις στην εγκατάσταση πολλών χιλιάδων συστημάτων ψηφιακής εκτύπωσης Versafire σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την ψηφιακή λύση εκτύπωσης της HEIDELBERG την προτιμώμενη επιλογή για τυπογραφεία με υβριδική ροή εργασίας.

"Με την τελευταία γενιά Versafire, οι πελάτες επενδύουν σε περαιτέρω βελτιωμένη συνολική απόδοση και αυξημένη ανταγωνιστικότητα", λέει ο Frank Schaum, επικεφαλής του τμήματος Print Solutions της HEIDELBERG.
Επιπλέον, η HEIDELBERG έχει καταστήσει την από άκρη σε άκρη συνεχή διαχείριση χρωμάτων ένα ιδιαίτερο σημείο εστίασης στην παραγωγή υβριδικών εκτυπώσεων εξασφαλίζοντας απλούστευση της λειτουργίας σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο-κλειδί της διαδικασίας αντιμετωπίζοντας έτσι ακόμα και την τυχόν έλλειψη δεξιοτήτων στον κλάδο.

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των περαιτέρω πλεονεκτημάτων των λύσεων ψηφιακής εκτύπωσης της HEIDELBERG:
Versafire LP: Ιδανική λύση για την οικονομικά αποδοτική παραγωγή μεγαλύτερων όγκων ή/και πολλών μικρών τιράζ. Με έως και ένα εκατομμύριο κλικ κάθε μήνα, είναι ένα από τα πιο παραγωγικά ψηφιακά πιεστήρια της αγοράς με τόνερ σε μέγεθος Α3 προσφέροντας στην παραγωγή ψηφιακών εκτυπώσεων μια πολύ πιο βιομηχανική ώθηση. Λειτουργίες όπως η αυτόματη εγγραφή μαζί με βαθμονόμηση, η μέτρηση χρώματος σε απευθείας σύνδεση και η παρακολούθηση του περιεχομένου εξασφαλίζουν μέγιστη αξιοπιστία στην παραγωγή.

HEIDELBERG Versafire LP

Εικόνα 1: Το νέο Versafire LP είναι η ιδανική λύση για την οικονομικά αποδοτική παραγωγή μεγάλων όγκων ή/και πολλών μικρών τιράζ. Πρόκειται για ένα από τα πιο παραγωγικά ψηφιακά μηχανήμτα της αγοράς με τόνερ για το σχήμα Α3.

Versafire LV: Η δυνατότητα τοποθέτησης πέμπτης μονάδας μελάνης και, συνεπώς, η δυνατότητα επιλογής επτά χρωμάτων spot την καθιστά ευέλικτη λύση για ευρείες εφαρμογές σε εκτυπώσεις μικρού τιράζ. Χάρη στο εντυπωσιακό επίπεδο αυτοματισμού και τις επιλογές αναβάθμισης, το Versafire LV προσφέρει εξαιρετική ευελιξία και ασφάλεια επένδυσης.

HEIDELBERG Versafire LV

Εικόνα 2: Η επιλογή πέμπτης μονάδας μελάνης και, συνεπώς, η δυνατότητα επιλογής επτά χρωμάτων spot καθιστά το νέο Versafire LV μια ευέλικτη λύση για ευρείες εφαρμογές σε εκτυπώσεις μικρού τιράζ.

Prinect Digital Frontend: Η συγκεκριμένη λύση λογισμικού αναπτύχθηκε από την HEIDELBERG. Η δεύτερη γενιά που παρουσιάζεται τώρα αποτελεί το κεντρικό στοιχείο των νέων συστημάτων Versafire και υποστηρίζει την τυποποίηση της παραγωγής των εκτυπωτικών επιχειρήσεων. Όλα τα στάδια, από τη δημιουργία εργασίας και τον έλεγχο πριν από την εκτύπωση μέχρι τη διαχείριση χρωμάτων και το φόρτωμα της εργασίας, μπορούν να αυτοματοποιηθούν και να προκοστολογηθούν. Με βάση την αρχή "δύο διαδικασίες εκτύπωσης - μία τεχνολογία ροής εργασίας", το DFE παρέχει το βασικό λογισμικό για την πλήρη ενσωμάτωση της offset και της ψηφιακής εκτύπωσης σε μία ενιαία ροή εργασίας.

Οικοσύστημα: Οι πελάτες ψηφιακής εκτύπωσης της HEIDELBERG έχουν πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο οικοσύστημα που περιλαμβάνει αναλώσιμα, ψηφιακές υπηρεσίες, λογισμικό, λύσεις βασισμένες στο cloud, εκπαίδευση, συμβουλευτικές υπηρεσίες, διαχείριση αποθεμάτων και logistics και έτσι επωφελούνται από σημαντική προστιθέμενη αξία με έναν μόνο συνεργάτη.

Επέκταση του χαρτοφυλακίου ψηφιακών εκτυπώσεων: Τα τελευταία χρόνια, η HEIDELBERG έχει καθιερωθεί στην αγορά ως προμηθευτής ψηφιακών εκτυπωτικών λύσεων υψηλής απόδοσης, επεκτείνοντας σταθερά το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών εκτυπώσεων με τα συστήματα Versafire για τον εμπορικό τομέα και τα ψηφιακά συστήματα Labelfire και Gallus One της ελβετικής θυγατρικής Gallus για την αγορά ετικετών.