graphicanews

swissQprint 4

Η swissQprint ανακοινώνει την 4η γενιά των εκτυπωτών της

την 11 Οκτωβρίου, 2021

Η swissQprint ανακοίνωσε το λανσάρισμα της 4ης γενιάς των εκτυπωτών της τους οποίους και θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες στην έκθεση Fespa στο Amsterdam. Πυρήνας των νέων επίπεδων εκτυπωτών της εταιρείας είναι η αναβάθμιση των κεφαλών εκτύπωσης, μαζί με προηγμένα μηχανικά χαρακτηριστικά που υπόσχονται ένα μεγάλο άλμα στην ποιότητα εκτύπωσης.

Βελτιώσεις στην ποιότητα και αυξημένη παραγωγικότητα
Στο επίκεντρο της νέας, 4ης, γενιάς βρίσκονται οι νέες κεφαλές εκτύπωσης. Η μέγιστη ανάλυση εκτύπωσης θα φτάνει πλέον τα 1350 dpi -στα μοντέλα Impala και Nyala- και χάρη στην εναπόθεση των σταγονιδίων με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια, η ποιότητα εκτύπωσης ενισχύεται σημαντικά σύμφωνα με την εταιρεία για τα δύο αυτά πετυχημένα μοντέλα.
Επίσης, με τις νέες βελτιώσεις οι εκτυπωτές επωφελούνται από μια εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγής για ορισμένες λειτουργίες εκτύπωσης παραγωγής. Το μοντέλο Oryx 4 για παράδειγμα θα είναι σχεδόν 40% πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του.

Βελτιώσεις στη χρήση και αποτελεσματικότητα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η swissQprint έχει ενσωματώσει διάφορες μηχανικές βελτιώσεις στην 4η γενιά των εκτυπωτών της, όπως για παράδειγμα το νέο σύστημα αναρρόφησης Tip Switch Vacuum.
Πλέον το τραπέζι των υλικών εκτύπωσης χωρίζεται σε 256 τμήματα που οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν γρήγορα και εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό εξαλείφει την κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία του μασκαρίσματος (της κάλυψης δηλαδή των περιοχών όπου δεν υπάρχει υλικό). Έτσι, επειδή πια δεν θα υπάρχει διαρροή αέρα, η αναρρόφηση εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια των υλικών εκτύπωσης προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα.

Αρθρωτή διαμόρφωση
Η νέα γενιά προσφέρει πλήθος επιλογών για εξατομικευμένη διαμόρφωση. Οι χρήστες μπορούν να συναρμολογήσουν τον εκτυπωτή τους όπως ακριβώς τους εξυπηρετεί σήμερα. Εάν αλλάξουν οι ανάγκες ή οι απαιτήσεις τους στο μέλλον, μπορούν να τους μετατρέψουν προσθέτοντας στοιχεία από μια ποικιλία επιλογών ώστε ο εκτυπωτής να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες τους.

Οι νέοι εκτυπωτές είναι ήδη διαθέσιμοι μέσα από το δίκτυο συνεργατών της ελβετικής εταιρείας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Imagco που αντιπροσωπεύει τους εκτυπωτές της swissQprint στη χώρα μας.