GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

HEIDELBERG drupa

Η HEIDELBERG στη drupa 2024

την 10 Απριλίου, 2024

Λύσεις σε τρία φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη βιομηχανία της εκτύπωσης είναι έτοιμη να παρουσιάσει η HEIDELBERG στην επικείμενη έκθεση drupa σε λίγες εβδομάδες στο Ντύσσελντορφ.
Πιέσεις κόστους, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και βιωσιμότητα - η HEIDELBERG αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με καινοτομίες στην drupa 2024.

• Ανταγωνιστικότητα: Έως και 20% υψηλότερη παραγωγικότητα που μειώνει σημαντικά τα κόστη των επιχειρήσεων
• Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού: Η αυτόνομη εκτύπωση και η υποστήριξη της παραγωγής σε cluster βελτιώνει την παραγωγική διαδικασία
• Αειφορία: Οι νέες τεχνολογίες εξοικονομούν ενέργεια και μειώνουν την κατανάλωση πρώτων υλών
• Η HEIDELBERG θα βρίσκεται στην drupa 2024 σε δύο τοποθεσίες στο Düsseldorf και στο Wiesloch-Walldorf

Ο τομέας των εκτυπώσεων αντιμετωπίζει έναν συνδυασμό τριών προκλήσεων - συνεχώς αυξανόμενες πιέσεις κόστους, έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και αυξανόμενες απαιτήσεις βιωσιμότητας. Ανταποκρινόμενη σε αυτές τις προκλήσεις, η Heidelberger Druckmaschinen AG (HEIDELBERG) θα παρουσιάσει πολυάριθμες καινοτομίες με το σύνθημα "Unfold Your Potential" στη φετινή εμπορική έκθεση Drupa. Το επίκεντρο θα είναι οι πελάτες και η ανάγκη των επιχειρήσεων για βελτιστοποίηση της ανάπτυξης και αξιοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού χρησιμοποιώντας τεχνολογίες και υπηρεσίες αιχμής. Χάριν στις καινοτομίες που αποκαλύπτονται στην drupa, όπως η νέα γενιά Speedmaster XL 106, η HEIDELBERG μπορεί να υποστηρίξει τους πελάτες της με μια ολιστική αντίληψη που προσφέρει έως και 20% υψηλότερη παραγωγικότητα από τις προηγούμενες λύσεις
 
«Η HEIDELBERG είναι πρωτοπόρος της βιομηχανίας στην ψηφιοποίηση της εκτύπωσης εδώ και 20 χρόνια. Ο κύριος στόχος μας είναι να βελτιστοποιήσουμε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών των πελατών μας», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της HEIDELBERG, Dr. Ludwin Monz. «Για το σκοπό αυτό, έχουμε σχεδόν πλήρως ψηφιοποιημένες και ολοκληρωμένες διαδικασίες τυπογραφείου και οι λύσεις που θα παρουσιάσουμε  στην Drupa προσφέρουν στους πελάτες της  εμπορικής εκτύπωσης και εκτύπωσης συσκευασιών τη μέγιστη απόδοση στη βιομηχανική παραγωγή εκτύπωσης», προσθέτει.

Τα βασικά θέματα εν συντομία:
· Πώς μπορούν οι επιχειρήσεις εκτυπώσεων να κάνουν την παραγωγή τους πιο αποτελεσματική;
Οι αυξανόμενες πιέσεις κόστους αναγκάζουν τα τυπογραφεία να κάνουν συνεχείς επενδύσεις για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους - δηλαδή σε υψηλότερη παραγωγικότητα, βελτιωμένη αποδοτικότητα και νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η HEIDELBERG κατανοεί τους παράγοντες αξίας των πελατών στον κλάδο της εμπορικής εκτύπωσης και της εκτύπωσης συσκευασιών. Καινοτομίες όπως η νέα γενιά Peak Performance της Speedmaster XL 106, με την υψηλότερη ταχύτητα εκτύπωσης έως και 21. 000 φύλλα ανά ώρα, τα συστήματα υποβοήθησης που υποστηρίζονται από AI και τις βελτιωμένες λειτουργίες Push to Stop, καθιστούν τη βιομηχανική εκτύπωση offset ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Η HEIDELBERG θα παρουσιάσει μια ακόμα καινοτομία - η αποτελεσματικότητα του Boardmaster θέτει νέα πρότυπα παραγωγικότητας στη βιομηχανία εκτύπωσης συσκευασιών. Το νέο μοντέλο Boardmaster είναι ένα φλεξογραφικό σύστημα εκτύπωσης web  με διαθεσιμότητα μηχανής έως και 90 % και μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης 600 μέτρα ανά λεπτό. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, η φιλοσοφία της μηχανής μειώνει δραματικά το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας στη βιομηχανική παραγωγή συσκευασιών.

heidelberg unfold
 
· Πώς μπορούν τα τυπογραφεία να ανταποκριθούν στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού;
Η έλλειψη εργατικού δυναμικού και εξιδικευμένων εργαζομένων γίνεται όλο και πιο έντονη και στη βιομηχανία εκτύπωσης. Με αυτό κατά νου, η HEIDELBERG προσφέρει στους πελάτες, λύσεις για την αυτοματοποίηση προϊόντων και διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης του προσωπικού. Η πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα τροφοδοσίας τσίγκων Plate to Unit της Speedmaster XL 106 και οι νέες λύσεις ρομποτικής για λειτουργίες μετά την εκτύπωση είναι δύο από τα παραδείγματα στον τομέα της εμπορικής εκτύπωσης.

Η νέα γενιά Speedmaster XL 106 υποστηρίζει επίσης την παραγωγή cluster, όπου ένας μόνο χειριστής ελέγχει ένα ολόκληρο το τυπογραφείο. Στο μέλλον, η HEIDELBERG θα καταστήσει δυνατή την αυτόνομη εκτύπωση για τυποποιημένες εφαρμογές στην εκτύπωση συσκευασιών. Η εταιρεία θα βοηθήσει επίσης τους χειριστές με πιο περίπλοκες εργασίες εκτύπωσης, παρέχοντας καθοδήγηση στους χρήστες.
 
· Πώς μπορεί ο τομέας των εκτυπώσεων να παράγει βιώσιμα και ταυτόχρονα οικονομικά;
Η βιωσιμότητα στην παραγωγή εντύπων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις παγκοσμίως και, ταυτόχρονα, μια σημαντική πρόκληση για τον κλάδο. Τα σύγχρονα τυπογραφεία στοχεύουν να γίνουν ακόμη πιο βιώσιμα μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και πόρων. Ωστόσο, τα προϊόντα συσκευασίας αλλάζουν, απομακρύνονται από το πλαστικό και στρέφονται περισσότερο προς το χαρτί. Η HEIDELBERG προσφέρει βιώσιμες λύσεις εκτύπωσης, βοηθώντας τους πελάτες της να εξοικονομήσουν ενέργεια και πρώτες ύλες. Αν συγκρίνετε ένα μοντέλο Speedmaster του 1990 με την τρέχουσα έκδοση, η κατανάλωση ενέργειας ανά 1.000 φύλλα έχει μειωθεί έως και 40%.

Στη φετινή drupa, η HEIDELBERG θα παρουσιάσει την τελευταία γενιά πιεστηρίων, τα οποία έχουν μέγιστη ταχύτητα έως και 21. 000 φύλλα ανά ώρα. Αυτή η αυξημένη ταχύτητα παραγωγής θα βοηθήσει τους πελάτες να μειώσουν περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας ανά φύλλο. Επιπλέον, η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και νέων συστημάτων υποβοήθησης θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χαρτιού μειώνοντας την ποσότητα των απορριμμάτων χαρτιού.

heidelberg unfold potential
 
· Πώς επωφελείται η βιομηχανία εκτύπωσης από την ψηφιοποίηση;
Η ψηφιοποίηση στη βιομηχανία εκτύπωσης επιτρέπει την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραγωγής από άκρο σε άκρο - από τη λήψη της ψηφιακής παραγγελίας του πελάτη, την προετοιμασία των δεδομένων εκτύπωσης, τον προγραμματισμό και την εκτέλεση της εργασίας εκτύπωσης και τη μεταβίβαση του προϊόντος εκτύπωσης στο postpress, μέχρι την παράδοση και τη χρέωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, η HEIDELBERG θα παρουσιάσει αυτόνομη εκτύπωση από άκρο σε άκρο για εμπορικούς πελάτες και πελάτες συσκευασίας στην drupa. Με τη νέα πύλη πελατών (customer portal), η εταιρεία οδηγεί την ψηφιοποίηση στο επόμενο επίπεδο και επεκτείνει περαιτέρω τη διαχείριση του πιεστηρίου, συμπεριλαμβανομένων πτυχών όπως η αξιοποίηση της δυναμικότητας  και η διαθεσιμότητα του εξοπλισμού.
 
· Drupa 2024 – «Ξεδιπλώστε τις δυνατότητές σας» στο Ντίσελντορφ και το Wiesloch-Walldorf
Η HEIDELBERG θα παρουσιάσει σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες πώς οι επιχειρήσεις εκτύπωσης μπορούν να ενισχύσουν τις ικανότητές τους. Στο Hall 1 στο Ντίσελντορφ, η εταιρεία θα παρουσιάσει μια εξαιρετικά αυτοματοποιημένη ροή εργασίας συσκευασιών από άκρο σε άκρο για τις ποικίλες απαιτήσεις που σχετίζονται με τη βιομηχανική παραγωγή συσκευασιών. Θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει μια επιχείρηση πιο ανταγωνιστική όταν αντιμετωπίζει πιέσεις κόστους και μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Επίσης, στο Hall 1, οι εμπορικοί και εκδοτικοί εκτυπωτές θα δουν τη ροή εργασίας που επωφελείται από τη συνδεσιμότητα από άκρο σε άκρο χάρη στο Prinect. Στο Experience Center, η HEIDELBERG θα παρουσιάσει το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που εκτείνενται πέρα από την τεχνολογία εκτύπωσης, με εργαλεία ανάλυσης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, έξυπνα συστήματα βοήθειας, διαδικτυακές υπηρεσίες και βιώσιμες λύσεις παραγωγής.

heidelberg drupa 2024 booth
 
Στις εγκαταστάσεις της HEIDELBERG στο Wiesloch-Walldorf, θα δοθεί έμφαση στις επιχειρηματικές δυνατότητες σε όλο το χαρτοφυλάκιο της HEIDELBERG. Εδώ, η εταιρεία θα παρουσιάσει ολόκληρη τη γκάμα των προϊόντων της, συμπεριλαμβανομένων των πιεστηρίων και των λύσεων λογισμικού για όλα τα τμήματα της αγοράς - από την εμπορική και τη συσκευασία έως την εκτύπωση ετικετών, από την εκτύπωση όφσετ και την ψηφιακή εκτύπωση έως την εκτύπωση φλεξογραφίας και από προϊόντα για μικρές εταιρείες έως πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής.