graphicanews

Ειδήσεις

AGFA GREENGUARD GOLD

“Χρυσή” οικολογική πιστοποίηση για τα μελάνια UV LED της AGFA

την 27 Νοεμβρίου, 2019

Η Agfa ανακοίνωσε πως τα UV LED μελάνια Anuvia 1250/1551 και Anapurna 1200/1501, τα οποία χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές οπτικής επικοινωνίας (επιγραφές & σήμανση) έλαβαν την πιστοποίηση GREENGUARD Gold για την περιβαλλοντική τους φιλικότητα.

Η εν λόγω πιστοποίηση χορηγείται σε προϊόντα που πληρούν ορισμένες από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές χημικών εκπομπών στον κόσμο, συμβάλλοντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του κινδύνου χημικής έκθεσης.
Το πρότυπο GREENGUARD Gold περιλαμβάνει κριτήρια που βασίζονται στην υγεία, για περισσότερες από 360 πτητικές οργανικές ενώσεις (γνωστές ως VOC). Απαιτεί χαμηλά συνολικά επίπεδα εκπομπών πτητικών οργανικών ενώσεων ώστε να διασφαλίζεται ότι τα εκτυπωτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για χρήση σε ευαίσθητα εσωτερικά περιβάλλοντα όπως σχολεία και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.

Τα μελάνια Anuvia 1250/1551 και Anapurna 1200/1501 έλαβαν την αυστηρή αυτή πιστοποίηση και μπορούν άφοβα να χρησιμοποιηθούν για ολικές καλύψεις τοίχων εσωτερικού χώρου και όχι απλώς για μερική κάλυψη με εκτυπώσεις.

"Η πιστοποίηση GREENGUARD Gold για τα μελάνια wide-format UV LED, υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε συστήματα εκτύπωσης που να είναι ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον", λέει η Sarah Lafleur της AGFA. "Οι επιχειρήσεις εκτύπωσης που επενδύουν σε εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους Anapurna ή Jeti εξασφαλίζουν πλέον όχι μόνο την ασφάλεια των χειριστών των μηχανών, αλλά έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν περισσότερες δουλειές, καθώς μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των πελατών τους για περιβαλλοντικά πιστοποιημένες λύσεις εκτύπωσης”.