graphicanews

Ειδήσεις

APhF:18 Portfolio Reviews

Διεθνή Portfolio Reviews στο APhF:18

την 9 Ιουνίου, 2018

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στα Portfolio Reviews.

Τα Portfolio Reviews προσφέρουν την ευκαιρία σε φωτογράφους και καλλιτέχνες να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες από τη διεθνή φωτογραφική κοινότητα, να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές για τη δουλειά τους και να αναζητήσουν το δρόμο προς διεθνή φεστιβάλ, μέσα ενημέρωσης και δίκτυα. Τα Portfolio Reviews, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Στη φετινή διοργάνωση έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν 25 επιμελητές μουσείων, διευθυντές φεστιβάλ, εκδότες, editors, κριτικοί και θεωρητικοί της τέχνης από 14 χώρες. Η δράση αυτή αναπτύσσεται μέσα από μία σειρά ατομικών συναντήσεων και παρέχει τις απαραίτητες συνθήκες για ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία προσωπικών και επαγγελματικών επαφών. Tαυτόχρονα, επιχειρούν να λειτουργήσουν ως ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων από διαφορετικές χώρες, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνουν τη δικτύωση, την προώθηση του φωτογραφικού έργου και την κινητικότητα των καλλιτεχνών στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, οι reviewers θα επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφική εργασία, στην οποία και θα απονείμουν το ειδικό βραβείο «Best Portfolio 2018».

Παροχές
• Κάθε φωτογράφος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 8 ατομικές συνεδρίες των 20 λεπτών.
• Αξιολόγηση των προτάσεων για συμμετοχή στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2019.
• Τα καλύτερα portfolios θα εκτεθούν στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2019.
• 5 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στο Talent Lab 2019.
• 20 φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη φωτογραφική τους εργασία για τους επόμενους 6 μήνες στη διαδικτυακή πλατφόρμα APhF: Connections που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο 100+ προσκεκλημένων επιμελητών και διευθυντών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο.

Δήλωση Συμμετοχής
Kάθε ενδιαφερόμενος καλείται να συμπληρώσει και να υποβάλει τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής, συνοδευόμενη από το φωτογραφικό υλικό.
Κάθε φωτογραφική πρόταση-εργασία θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ενότητα έως 15 φωτογραφικών έργων, που παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος ενός φωτογραφικού project.