graphicanews

Ειδήσεις

xerox

O John Visentin ο νέος CEO της Xerox

την 31 Μαΐου, 2018

John Visentin xerox ceoΜετά την ακύρωση της συμφωνίας ύψους 6,1 δις. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας από τη Fujifilm, η Xerox ανακοίνωσε πως ο John Visentin αναλαμβάνει χρέη CEO και αντιπροέδρου της εταιρείας.

Λίγες μέρες πριν, ο τέως CEO της Xerox, κος Jeff Jacobson, και άλλα πέντε μέλη της διοίκησης παραιτήθηκαν στον απόηχο της ακύρωσης της μεγάλης συμφωνίας με τη Fujifilm. Ο νέος CEO της εταιρείας, που σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόσκειται στους δύο μεγαλομετόχους της εταιρείας που αντιστάθηκαν στην υλοποίηση της συμφωνίας με τη Fujifilm, όρισε την επόμενη συνεδρίαση των μετόχων για τα τέλη Ιουλίου.

Σημείο τριβής μεταξύ της παλαιάς διοίκησης και των δύο μεγαλομετόχων υπήρξε μεταξύ άλλων η τιμή αγοράς των μετοχών της Xerox από τη Fujifilm η οποία είχε οριστεί στα 28 δολάρια ανά μετοχή, με τους δύο αντιδρώντες να ζητούν η τιμή να αυξηθεί στα 40 δολάρια κατ' ελάχιστον.

Από την πλευρά της η Fujifilm επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη μη υλοποίηση της συμφωνίας, υποστηρίζοντας πως με την πράξη αυτή επλήγησαν τα συμφέροντά της.