graphicanews

Ειδήσεις

heidelberg credit line

320 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Heidelberg

την 29 Μαρτίου, 2018

H Heidelberg εξασφάλισε τη χρηματοδότησή της έως το 2023 με κεφάλαια που φτάνουν τα 320 εκατομμύρια ευρώ από τους πιστωτές της.
Η συμφωνία της αυτή θα της επιτρέψει να είναι πιο σίγουρη και πιο ευέλικτη στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Πέρα από την «ηρεμία» που θα έχει για την κάλυψη των τρεχόντων εξόδων της, τα νέα κεφάλαια που εξασφαλίστηκαν θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, όπως για παράδειγμα το νέο συνδρομητικό πρόγραμμα που έχει θέσει σε εφαρμογή.

Παράλληλα, τα νέα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν ώστε να αποπληρωθεί εν μέρει (8%) ένα ομόλογο που έχει εκδώσει η εταιρεία το οποίο λήγει σε τέσσερα χρόνια. Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι μεσοπρόθεσμα να καταφέρει να μειώσει τις δαπάνες σε τόκους κατά το ήμισυ, ρίχνοντάς τες περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Πιστωτές στη χρηματοδότηση αυτή είναι οι 6 μεγάλες τράπεζες: Bank of China, BNP Paribas, Commerzbank, Deutsche Bank, HSBC, και η LBBW, και σε μικρότερο βαθμό άλλοι τέσσερις οργανισμοί.