graphicanews

Ειδήσεις

Η AGFA πουλά το τμήμα Offset εκτυπώσεων στον Όμιλο AURELIUS

Η AGFA πουλά το τμήμα Offset εκτυπώσεων στον Όμιλο AURELIUS

την 1 Σεπτεμβρίου, 2022

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση του τμήματος που αφορά στα προϊόντα και τις λύσεις της Offset εκτύπωσης (AGFA OFFSET SOLUTIONS) στον επενδυτικό όμιλο AURELIUS ανακοίνωσε χτες (30/8) η AGFA-Gevaert.

Η συμφωνία, που εντάσσεται στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εταιρείας (σ.σ. θυμίζουμε την πρόσφατη εξαγορά της Inca από την AGFA), προβλέπει την πώληση όλων των μετοχών του τμήματος offset της AGFA έναντι περίπου 92 εκατ. Ευρώ.

Ο Όμιλος AGFA αποτελείται από τέσσερα τμήματα: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals και Offset Solutions.
Το τμήμα Offset Solutions είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής στον κλάδο της εκτύπωσης offset, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις προεκτύπωσης & εκτύπωσης για τυπογραφεία εμπορικών εντύπων, εφημερίδων και συσκευασίας.
Το οικονομικό έτος 2021, η Agfa Offset Solutions πραγματοποίησε πωλήσεις 748 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί σε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς περίπου 20%.

Ο Pascal Juéry, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Agfa-Gevaert, δήλωσε σχετικά: «Η αναμενόμενη πώληση του τμήματος Offset Solutions είναι ένα σημαντικό βήμα στη συνεχιζόμενη διαδικασία μετασχηματισμού μας. Θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την εστίασή μας στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις μας, κάτι που είναι κρίσιμο για τη μελλοντική μας επιτυχία στις αγορές μας. Αφού εξετάσαμε όλες τις επιλογές, πιστεύουμε ότι η προτεινόμενη συναλλαγή είναι η καλύτερη δυνατή λύση για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη: τους  υπαλλήλους που εργάζονται στο τμήμα, τους πελάτες στον κλάδο offset και τους μετόχους μας.»

Όπως συνηθίζεται σε αυτής της κλίμακας εξαγορές, η συναλλαγή υπόκειται στις διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους εργαζόμενους και στις απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2023.