GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

XEIKON 30 YEARS

30 ετών γίνεται η Xeikon και το γιορτάζει με νέο blog

την 22 Φεβρουαρίου, 2018

Η Xeikon, η καινοτόμος εταιρεία στον τομέα της έγχρωμης ψηφιακής εκτύπωσης γιορτάζει φέτος τα 30α γενέθλια από την ίδρυσή της. Με την αφορμή αυτή εγκαινιάζει μια σειρά εκπαιδευτικών ιστολογίων που καταγράφουν την ιστορία της ψηφιακής εκτύπωσης.

Η νέα εκπαιδευτική σειρά που ονομάζεται Triple-X, θα συντάσσεται από τους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας Laurel Brunner και Ed Boogaard και θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο, όταν δηλαδή η Xeikon θα γιορτάσει την 30η επέτειό της.

"Το έτος 2018 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της ψηφιακής εκτύπωσης. Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε η Xeikon, ένας από τους πρώτους πρωτοπόρους της άμεσης ψηφιακής έγχρωμης εκτύπωσης", δήλωσε ο κος Brunner.
"Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η Xeikon DCP1 και η Indigo E-Print 1000 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στην έκθεση IPEX το 1993.
Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε επίσης και η ψηφιακή μηχανή της AGFA, η AGFA Chromapress, η οποία ήταν βασισμένη στη μηχανή της Xeikon, αποτελώντας ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα συστήματα ψηφιακής παραγωγής στην αγορά της εκτύπωσης.
Ο κλάδος της ψηφιακής εκτύπωσης έχει εξελιχθεί πολύ από εκείνα τα χρόνια, και είναι μια καλή στιγμή για να εξερευνήσουμε την εξέλιξή της και τί μπορεί να μας διδάξει για το πιθανό μέλλον των media και της επικοινωνίας, ειδικά της έντυπης επικοινωνίας.
Ευχόμαστε ότι θα είναι επωφελής για όσους είναι σχετικά νέοι στη βιομηχανία και μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι στο χώρο."

Μπορείτε να βρείτε το ιστολόγιο XXX της Xeikon στη διεύθυνση: www.pastprintfuture.com