GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Ricoh Durst

Ricoh + Durst υπογράφουν συμφωνία €50 εκατ.

την 11 Μαρτίου, 2022

Η Ricoh Ευρώπης ανακοίνωσε μια σημαντική συμφωνία τεχνολογίας κεφαλών εκτύπωσης, αξίας €50 εκατ. για την επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας της με την Durst.
Ως μέρος αυτής της νέας συμφωνίας, στο μέλλον, οι κεφαλές εκτύπωσης Ricoh θα αναπτυχθούν περαιτέρω και στα επερχόμενα συστήματα εκτύπωσης της Durst.

Ο Όμιλος Durst χρησιμοποιεί ήδη κεφαλές εκτύπωσης inkjet Ricoh Gen 5 στα συστήματα εκτύπωσης υφάσματος Alpha και στη σειρά Durst P5.

Ο Dr. Christian Compera, Παγκόσμιος Γενικός Διευθυντής Industrial Print της Ricoh, δηλωσε μεταξύ άλλων: "Η συνεργασία θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε τις κεφαλές εκτύπωσης με πιο εστιασμένο τρόπο στις απαιτήσεις του πραγματικού κόσμου. Φέρνοντας κοντά τις ομάδες ανάπτυξης της Ricoh και της Durst, μοιραζόμαστε τον στόχο της συνεχούς βελτίωσης ολόκληρου του συστήματος εκτύπωσης, κάτι που τελικά θα ωφελείσει τους πελάτες».

Ο Christoph Gamper, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του ομίλου Durst, προσθέτει: «Αυτή η συμφωνία επιβεβαιώνει και συνεχίζει τη συνεργασία με τη Ricoh. Η επέκταση της συνεργασίας μας με τη Ricoh μας δίνει τη δυνατότητα να λανσάρουμε ταχύτερα συστήματα εκτύπωσης στην αγορά, καθώς συνεργαζόμαστε για την τέλεια αλληλεπίδραση κεφαλών εκτύπωσης, μελανιών και υποστρωμάτων. Αυτό, όχι μόνο μας επιτρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη ποιότητα και απόδοση εκτύπωσης, αλλά εγγυάται αξιοπιστία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή. Δίνει στους πελάτες μας μια σαφή βάση για τις επενδυτικές τους αποφάσεις, χωρίς τον παράγοντα κινδύνου από τις κεφαλές εκτύπωσης».

Η τεχνογνωσία και οι ομάδες τόσο της Ricoh όσο και της Durst θα συνεργαστούν σε νέες λύσεις, αναπτύσσοντας νέες κεφαλές εκτύπωσης καθώς και εκτυπωτές, ώστε να διευρύνουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας inkjet για την αντιμετώπιση των αναγκών των αναδυόμενων εφαρμογών.
Ήδη διερευνώνται νέοι τρόποι χρήσης των τεχνολογιών ψεκασμού για βελτιωμένη βιωσιμότητα – για παράδειγμα χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας στην στερεοποίηση των μελανιών.