graphicanews

Ειδήσεις

Η αντίδραση των Epson & Canon στην κρίση της Ουκρανίας

Η αντίδραση των Epson & Canon στην κρίση της Ουκρανίας

την 9 Μαρτίου, 2022

Οι δύο εταιρείες, συντασσόμενες και εκείνες με τη σειρά τους στη μακρά λίστα των επιχειρήσεων που αντιδρούν έντονα στην επίθεση που δέχτηκε η Ουκρανία. προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

EPSON
TOKYO, Japan, March 9, 2022 -
Η Epson και οι εταιρείες του ομίλου της ανησυχούν βαθιά για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.

Για να υποστηρίξουμε την ανθρωπιστική βοήθεια για όσους επλήγησαν από την κρίση, χορηγούμε 1 εκατ. δολάρια μέσω της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και του Ερυθρού Σταυρού.
Ως μέρος της πολιτικής μας για μια διαχείριση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη, η Epson δεσμεύεται να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να αναστείλουμε τις εξαγωγές των προϊόντων μας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.
Ο όμιλος Epson προτρέπει σθεναρά τον άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης.

Στο ίδιο πνεύμα υποστήριξης και καταδίκης είναι και η ανακοίνωση της Canon η οποία αναφέρει:

CANON
LONDON, UK, 7 March 2022 - Η βία και η καταστροφή που προκαλούν οι στρατιωτικές επιθέσεις στην Ουκρανία είναι συγκλονιστικές για όλους μας. Μοιραζόμαστε τις εγκάρδιες ανησυχίες μας για τους συναδέλφους μας και τον ουκρανικό λαό των οποίων οι ζωές έχουν πληγεί βαθιά.
Ως μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών βοήθειας που υποστηρίζουν την Ουκρανία, προσφέρουμε δωρεές σε διεθνείς οργανισμούς και ανθρωπιστικής οργανώσεις στην Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.
Από τις αρχές αυτής της εβδομάδας (σ.σ. 1/3/2022), η Canon EMEA ανέστειλε όλες τις παραδόσεις προϊόντων προς τη Ρωσία.
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση και τις εξελίξεις.

Ukraine flag photo created by www.slon.pics - www.freepik.com