graphicanews

Ειδήσεις

ΑΛΕΞΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Διεθνές βραβείο βιβλιοδεσίας στην Αλεξία Κοκκίνου

την 18 Δεκεμβρίου, 2017

Στην 14η Μπιενάλε Βιβλιοδεσίας Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, βραβεύτηκε η βιβλιοδέτης Αλεξία Κοκκίνου για τη βιβλιοδεσία της στο βιβλίο του Β. Ουγκό «Η τέχνη να είσαι παππούς».
Η Biennale βιβλιοδεσίας Τέχνης είναι ένας θεσμός διαγωνισμού που κάθε δύο χρόνια δίνει την ευκαιρία στους βιβλιοδέτες από όλο τον κόσμο να αναδείξουν το ταλέντο τους στην Καλλιτεχνική Βιβλιοδεσία.

Φέτος, θέμα του διαγωνισμού ήταν τα ποιήματα του Β. Ουγκό «Η τέχνη να είσαι παππούς» και συμμετείχαν 22 χώρες μαζί με την Ελλάδα με συνολικά πάνω από 200 έργα. Συμμετείχαν βιβλιοδέτες από διάφορες χώρες του κόσμου όπως την Αργεντινή, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, κ.α.

Η Αλεξία Κοκκίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Σχέδιο, Αρχιτεκτονική Εσωτερικού χώρου και Διακόσμηση, αλλά και Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών στα ΤΕΙ Αθηνών.
Συνεργάζεται με μουσεία, γκαλερί, ιδιωτικές βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, μοναστήρια, αλλά και με καλλιτέχνες χαράκτες και φωτογράφους, ενώ έργα της βρίσκονται σε επώνυμους ιδιώτες συλλέκτες στην Ελλάδα και στην Αμερική (Ουάσιγκτον, Ν. Υόρκη), σε βιβλιοθήκες στη Γαλλία, στην Ιταλία, στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, στη Χάλκη και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.