graphicanews

Ειδήσεις

Canon UVgel factory

Η Canon ανοίγει νέο εργοστάσιο παραγωγής UVgel μελανιών

την 3 Μαρτίου, 2020

Με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για μελάνια UVgel, η Canon άνοιξε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στο κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης στο Venlo της Ολλανδίας. Οι όγκοι παραγωγής UVgel μελανιών για τη σειρά εκτυπωτών Colorado έχουν διπλασιαστεί το τελευταίο έτος.

Το 2019, η Canon, πραγματοποίησε περισσότερες από 1.200 εγκαταστάσεις παγκοσμίως της σειράς εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους UVgel Colorado roll-to-roll. Για να υποστηρίξει την μεγάλη αυτή πελατειακή βάση και τους συνεχώς αυξανόμενους όγκους εκτύπωσης, η εταιρεία επένδυσε στην αύξηση της παραγωγής των UVgel μελανιών.

Canon Colorado

Ο Dirk Brouns, αντιπρόεδρος του τομέα εκτυπώσεων ευρείας διάστασης της Canon, δήλωσε σχετικά: “Οι πελάτες μας εκτυπώνουν ολοένα και περισσότερο με τους εκτυπωτές Colorado, και, ενώ, οι μέσες ποσότητες ήδη βρίσκονται άνω των 15.000 τετραγωνικά μέτρα ετησίως, αναμένουμε ότι οι όγκοι αυτοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται.  Μερικοί από τους κορυφαίους πελάτες μας μάλιστα ξεπερνούν ακόμη και τους ετήσιους όγκους παραγωγής των 100.000 τετραγωνικών μέτρων. Με το νέο μας εργοστάσιο μελανιού, θα μπορούμε να συνεχίσουμε να τους παρέχουμε υψηλής ποιότητας μελάνια UVgel και να υποστηρίξουμε τον αυξανόμενο όγκο εκτυπώσεων τόσο σήμερα όσο και στο μέλλον.”

Το νέο εργοστάσιο είναι πλήρως λειτουργικό από τον Δεκέμβριο του 2019 και διαθέτει μια καινοτόμο ροή εργασίας για την επεξεργασία των πρώτων υλών σε πολλαπλά στάδια και σε βαρέλια των 200 lt για κάθε χρώμα. Στο τέλος της αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής, το μελάνι μεταφέρεται σε φιαλίδια Canon UVgel, έτοιμο για άμεση αποστολή στον πελάτη, εξασφαλίζοντας ταχεία παράδοση.