graphicanews

Ειδήσεις

saphira heidelberg

10 χρόνια Saphira γιορτάζει η HEIDELBERG

την 12 Σεπτεμβρίου, 2018

10 χρόνια συμπληρώθηκαν μετά τη διάθεση στην αγορά της οικογένειας αναλώσιμων Saphira της Heidelberg που αποτελείται από ειδικές εκτυπωτικές πλάκες, μελάνια εκτύπωσης, ειδικά βερνίκια κ.α.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η εταιρεία γιόρτασε μαζί με πελάτες απ' όλο τον κόσμο τα δέκα χρόνια διάθεσης στην αγορά ενός εκτεταμένου χαρτοφυλακίου αναλώσιμων υψηλής ποιότητας, τόσο για καθημερινές εργασίες προεκτύπωσης, εκτύπωσης και μετεκτύπωσης, όσο και για ειδικές εφαρμογές.

Ολα τα αναλώσιμα της οικογένειας Saphira είναι ειδικά βελτιστοποιημένα και δοκιμασμένα για χρήση στις μηχανές της Heidelberg και σύμφωνα με την εταιρεία, βοηθούν τον χρήστη να εκμεταλλευτεί το πλήρες εύρος των επιδόσεων των μηχανών του και να επιτύχει ένα υψηλής ποιότητας εκτυπωτικό αποτέλεσμα.

saphira heidelberg products

Μετά από διαδοχικές εξαγορές εταιρειών που ξεκίνησαν το 2008, όπως της βρετανικής Hi-Tech Coatings International με ειδίκευση στα βερνίκια εκτύπωσης, της βέλγικης εταιρείας Blueprint που δραστηριοποιείται στην παραγωγή χημικών για εκτυπώσεις, αλλά και του τομέα βερνικιών & χημικών για εκτυπώσεις της Fujifilm Europe BV, η Heidelberg κατάφερε μέσα σε μία δεκαετία να αναπτύξει σημαντικά τις πωλήσεις αναλωσίμων της, αποκτώντας ένα μερίδιο αγοράς της τάξεως του 10% περίπου στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Παγκοσμίως το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στα αναλώσιμα είναι περίπου στο 5%.

Παράλληλα με τα προϊόντα υπό το όνομα Saphira για τις εκτυπωτικές μηχανές της Heidelberg, η εταιρεία έχει αναπτύξει και 2 νέα αναλώσιμα, αφενός τα Saphira Digital Inks που είναι UV & LED μελάνια για εκτυπωτές ευρείας διάστασης, και τις επιφάνειες "καουτσούκ" Saphira Blanket Pro 200.