graphicanews

Ειδήσεις

drupa 2021 canceled

Ακυρώθηκε η διοργάνωση της έκθεσης Drupa

την 3 Δεκεμβρίου, 2020

Αυτό που, λίγο - πολύ, όλος ο κλάδος περίμενε να συμβεί, τελικώς σήμερα επιβεβαιώθηκε και επισήμως από τη διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης drupa. Η έκθεση όπως τη γνωρίζαμε, μετά από μία αναβολή ενός έτους, ακυρώνεται τελείως και μεταφέρεται για το 2024.
Στη θέση της, τον Απρίλιο του 2021, θα πραγματοποιηθεί μόνο μία εικονική έκθεση, η “virtual drupa”. Μια πρακτική που, εξ αιτίας των περιορισμών που έφερε η πανδημία, έχει δώσει μία διέξοδο στις επιχειρήσεις διοργάνωσης εκθέσεων, αλλά που κατά τη γνώμη μας, δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να αντικαταστήσει μια ζωντανή, πραγματική, κλαδική έκθεση όπου η άμεση επαφή με ανθρώπους και προϊόντα έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών της έκθεσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

Μετά από στενή διαβούλευση με εκθέτες και συνεργάτες, η έκθεση drupa του 2021, η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τις τεχνολογίες εκτύπωσης, ακυρώνεται λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Η επόμενη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί από τις 28 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2024.
Για να διατηρηθεί η δυναμική μέχρι τότε, οι διοργανωτές θα πραγματοποιήσουν μια τετραήμερη ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «virtual.drupa», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 23 Απριλίου 2021, κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου που είχε προγραμματιστεί αρχικά η drupa.

«Η πανδημία προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ των εκθετών και των επισκεπτών όσον αφορά την παρουσία τους στη drupa 2021. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι περιορισμοί στους προϋπολογισμούς έχουν επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στον κλάδο των Γραφικών τεχνών», εξηγεί ο κος Erhard Wienkamp, COO της Messe Düsseldorf. «Λάβαμε αυτήν την απόφαση σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μας, οι οποίοι την υποστηρίζουν πλήρως, μετά από λεπτομερή εξέταση των τρεχουσών συνθηκών και των αναγκών του κλάδου. "

Η κα Sabine Geldermann, Διευθυντής Έργου Print Technologies, προσθέτει: «Ο πρωταρχικός μας στόχος παραμένει να υποστηρίξουμε τη βιομηχανία με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε ώστε να διατηρηθεί η επαφή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, να αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυό της και να δημιουργήσουμε δυνητικούς πελάτες. Για το σκοπό αυτό, θα διοργανώσουμε μια ενδιάμεση εκδήλωση, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου, παρέχοντας στους εκθέτες και τους επισκέπτες μας ένα επιπλέον κανάλι πωλήσεων που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν αξιόπιστα σχέδια."

Ο κος Claus Bolza-Schünemann, πρόεδρος της König & Bauer και Πρόεδρος της drupa, χαιρετίζει αυτή την προσέγγιση λέγοντας: «Ένα εικονικό γεγονός είναι ακριβώς η σωστή μορφή την τρέχουσα στιγμή. Η παρουσία στη drupa, στη συνηθισμένη της μορφή, αποτελεί πολύ μεγάλο ρίσκο για πολλούς εκθέτες, δεδομένου του μειωμένου αριθμού εξαγωγών και του κύκλου εργασιών, καθώς και των σημαντικών περιορισμών στα ταξίδια που επηρέαζει τους επισκέπτες. Το νέο ψηφιακό φόρουμ είναι μια εικονική πλατφόρμα, που παρέχει έναν αξιόπιστο πυλώνα και μια ευκαιρία να διατηρήσει πολύτιμες επαφές εντός του κλάδου έως το 2024."