graphicanews

Ειδήσεις

Zanders GmbH

Ξεκίνησε η διαδικασία πτώχευσης της Zanders

την 14 Σεπτεμβρίου, 2018

Την 1η Σεπτεμβρίου 2018, το περιφερειακό δικαστήριο της Κολωνίας κίνησε τη διαδικασία πτώχευσης της εταιρείας παραγωγής χαρτιών εκτύπωσης Zanders GmbH. Ως διαχειριστής δικηγόρος ορίστηκε ο Δρ Marc d'Avoine, ενώ, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ferlan, Köhler-Ma και Dr. Geiser διέκοψαν ταυτοχρόνως την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ηγεσίας της ομάδας που ανέλαβε την υπόθεση, τους δικηγόρους της ATN Dr. Marc d'Avoine, τον Oliver Teubler και τον επιχειρηματία Paul Michels και με την υποστήριξη εξωτερικών συμβούλων, θα συνεχιστεί η λειτουργία της Zanders η οποία απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζομένους.
Το κατά πόσον και ποια μέτρα αναδιοργάνωσης πρέπει να ληφθούν θα αποφασιστεί εγκαίρως βάσει της τρέχουσας ανάλυσης.

Η Zanders αντιπροσωπεύει προϊόντα υψηλής ποιότητας παγκοσμίως για την αγορά του χαρτιού. Αυτή η εξαιρετική φήμη αποτελεί τη βάση για την αναζήτηση επενδυτών και ήδη είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές. Η ομάδα γύρω από τον Dr. d'Avoine εξακολουθεί να είναι σίγουρη ότι θα μπορέσει να βρει μια βιώσιμη λύση για όλους τους ενδιαφερόμενους, ανοίγοντας το δρόμο για τη Zanders GmbH στο μέλλον.

Άλλωστε, λίγες μόλις μέρες πριν, στις 20 Αυγούστου, ο κατασκευαστής χαρτιού ανακοίνωσε πως προτίθεται να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ώστε να μετατρέψει το εργοστάσιό του στην περιοχή Bergish Gladbach της Γερμανίας, από χρήστη λιθάνθρακα σε φυσικό αέριο.
Η μετατροπή αυτή αποτελεί μέρος του μελλοντικού επενδυτικού προγράμματος της Zanders για βιώσιμη αύξηση της αποδοτικότητας.