GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Durst Rho P10 200

Νέα εγκατάσταση Durst Rho P10 200 για τη Λυχνία Α.Ε.

την 31 Ιουλίου, 2020

Η εταιρεία ΛΥΧΝΙΑ Α.Ε. με έδρα την Αθήνα επένδυσε στον επίπεδο inkjet ψηφιακό εκτυπωτή με μελάνια UV, Durst Rho P10 200, ώστε να προσφέρει νέα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Πρόκειται για έναν επίπεδο εκτυπωτή για άκαμπτα φύλλα ο οποίος μπορεί προαιρετικά να τυπώσει και σε εύκαμπτα υλικά σε ρολό βάρους έως 200 Kgr και με διάμετρο έως 30cm.
Είναι εξοπλισμένος με κεφαλές της Durst με τεχνολογία Quadro Array με μέγεθος σταγόνας 10 pl, και αποδίδει εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης με την τεχνολογία Variodrop και με ταυτόχρονο υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας που φτάνει έως τα 205 τ.μ/ώρα με ανάλυση εκτύπωσης τα 1000 dpi. Η ανάλυση εκτύπωσης δύναται να φτάσει έως και στα 1200 dpi με την προσθήκη του Fine Art Mode Option. Μία επιλογή που είναι ιδανική για premium backlit luxury goods και για εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας.

Επίσης, η προαιρετική επιλογή Hapt Print Option επιτρέπει να δημιουργηθούν «ανάγλυφες» εκτυπώσεις σε άκαμπτες επιφάνειες, αλλά και να δημιουργηθούν νέες εφαρμογές, όπως η γραφή Braille ή η αναπαραγωγή πινάκων ζωγραφικής με προσομοίωση ελαιογραφίας με στόχο αγορές όπως μουσεία, εκθέσεις κλπ.

Lychnia Durst

Τα UV μελάνια της Durst είναι φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, και έχουν άψογη πρόσφυση σε πάρα πολλά υλικά. Τα εκτυπωμένα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.
Ο Durst Rho P10 200 χρησιμοποιεί, πέραν των βασικών cmyk χρωμάτων, και ανοιχτά χρώματα όπως τα light cyan και light magenta ή πρόσθετα χρώματα (πορτοκαλί και μωβ) καθώς και λευκό.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας, κος Βγόντζας, δήλωσε σχετικά με την νέα του επένδυση:
Με την μονάδα Digital Printing (που είχαμε ήδη δημιουργήσει) με τεχνικό εξοπλισμό υψηλών δυνατοτήτων (μεταξύ άλλων plotter ενιαίας εκτύπωσης 5 μέτρων) αλλά και το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό μας, προσφέραμε ήδη εκτυπώσεις στην αγορά του Large Format Printing για Διαφημιστικές Κατασκευές, Γιγαντοαφίσες, Αρχιτεκτονικές Κατασκευές, Κάλυψη Εκθεσιακών Χώρων, Επιγραφές, Πανό, Ταπετσαρίες, Γραφικά Δαπέδων, Banners, Stands, Posters, Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων, Εκθεσιακά περίπτερα, κλπ..
Στη συνέχεια των παραπάνω και ανταποκρινόμενοι στην ολοένα μεγαλύτερη σχετική ζήτηση από το πελατολόγιο μας,  αναζητήσαμε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που θα μας διευκόλυνε και σε άλλους τομείς και θα εμπλούτιζε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών και της Συσκευασίας, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο τον τομέα της Ψηφιακής Εκτύπωσης σε διαφορετικά υλικά όπως χαρτί, χαρτόνι, Kappa Fix, Kappa Line, Foamex, Forex, Plexiglas, ξύλο κλπ.
Καταλήξαμε λοιπόν, χωρίς μεγάλη δυσκολία, στην κορυφαία φίρμα Durst και στον Durst Rho P10 200, που έχει 6 χρώματα και λευκό, μεγάλη ταχύτητα και υψηλή ποιότητα παραγωγής.”