graphicanews

Εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκαν τα Printing Awards 2020

την 21 Φεβρουαρίου, 2020

Παρουσία πλήθους κόσμου των Γραφικών Τεχνών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Gazarte η παρθενική τελετή απονομής των Printing Awards της εταιρείας Boussias Communications.

Τη βραδιά άνοιξε εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας, ο παραγωγός των βραβείων, κ. Βασίλης Καφίρης, ο οποίος ανέφερε ότι «ο νεοσύστατος θεσμός των Printing Awards εξυπηρετεί έναν διπλό σκοπό. Πρώτον, ως βάθρο για την ανάδειξη των πιο φρέσκων, καινοτόμων και επιτυχημένων έργων που συντελούνται στους κόλπους ενός εκ των πλέον δημιουργικών κλάδων και δεύτερον, ως αφορμή αναστοχασμού και αξιολόγησης του έργου της κάθε επιχείρησης σε σχέση με το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων και αντιπρόεδρος της HELGRAMED, καθηγητής γραφικών τεχνών κ. Αναστάσιος Πολίτης, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα βραβεία αποτελούν το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς, όπου όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου θα μπορούν, υποβάλλοντας τα έργα τους, να συμβάλουν στην αποτύπωση της δυναμικής και της ποιότητας της ελληνικής τυπογραφίας», ενώ επίσης δήλωσε πως «έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οι γραφικές τέχνες θα συνεχίσουν, παρά τις αντιξοότητες, την σύγχρονη πορεία τους με σύγχρονα επιχειρηματικά μοντέλα, καινοτομικές τεχνολογίες και εφαρμογές προηγμένων συστημάτων στην παραγωγή των εκτυπώσεων.»

Η βραδιά συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση τεσσάρων ανθρώπων για την προσφορά τους στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών. Τιμητικό βραβείο από τη διοργανώτρια εταιρεία έλαβαν οι κύριοι:Ευθύμιος Ματσούκης, Μανώλης Μπακόπουλος, Αναστάσιος Πάλλας και Γρηγόρης Κόκκορης.
Επίσης, τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εκπροσώπους της νέας γενιάς του κλάδου. Για την πρωτοποριακή εργασία τους σε έργα εκτύπωσης βραβεύτηκαν οι φοιτητές: Κατερίνα Παγκράτη, Γιάννος Γερολυμάτος, Αγγελής Δημόπουλος και Andrea Luis Hernández (φοιτήτρια Erasmus από την Ισπανία).
Ο πίνακας των νικητών για τα βραβεία βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.printingawards.gr.