GRAPHICANEWS

Εκδηλώσεις

1ο Επαγγελματικό Εργαστήριο Διαχείρισης Χρώματος

την 14 Μαΐου, 2019

29/5/2019: Ματαιώνεται η διεξαγωγή του 1ου Επαγγελματικού Workshop Διαχείρισης Χρώματος σύμφωνα με ενημέρωση της διοργανώτριας εταιρείας Colour Consulting Group.

Η Colour Consulting Group με έδρα τη Θεσσαλονίκη διοργανώνει στην Αθήνα το πρώτο Επαγγελματικό Workshop Διαχείρισης Χρώματος. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 & 9 Ιουνίου στους χώρους του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας (HCP) και στόχος του είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες επαγγελματίες στις σωστές πρακτικές διαχείρισης χρώματος για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής.

«Γιατί τα χρώματα στην οθόνη του υπολογιστή διαφέρουν από τα χρώματα της εκτύπωσης;» Είναι σχεδόν βέβαιο πως όσοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον τομέα των εκτυπώσεων θα έχουν ακούσει αρκετές φορές την παραπάνω ερώτηση και φυσικά θα έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη θεμελιώδη για το επάγγελμά τους, άλλα και δαιδαλώδη, διαδικασία της ορθής διαχείρισης και αναπαραγωγής χρωμάτων.

Ο όρος διαχείριση χρωμάτων αναφέρεται στη διαδικασία που χρησιμοποιείται για να είναι ακριβής η αναπαραγωγή των χρωμάτων και να καταστεί εφικτή η ορθή αντιστοίχιση κάθε συγκεκριμένου χρώματος κατά την εκτύπωση.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της ψηφιακής εκτύπωσης οι οποίοι χρησιμοποιούν ήδη κάποιο RIP, ή σε επαγγελματίες οι οποίοι θέλουν να εισάγουν κάποιο RIP για επιτάχυνση της παράγωγης μέσω αυτοματισμών, εξοικονόμηση υλικών και βελτιστοποίηση της ποιότητας.
Η εξοικείωση με κάποιο RIP είναι επιθυμητή, άλλα όχι απαραίτητη για την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου από εδώ

ΣΤΟΧΟΣ
Στόχος του εργαστηριού είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τον έλεγχο του εκτυπωτή τους και της εκτυπωτικής διαδικασίας στο σύνολό της, ελαχιστοποιώντας τις «λάθος» εκτυπώσεις και βελτιώνοντας την ποιότητα των εκτυπώσεών τους.

Ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ
Καθοδηγητής και εμπνευστής του διήμερου εργαστηριού είναι ο κ. Αντώνης Γράνης, Σύμβουλος Χρώματος και συνιδρυτής της εταιρίας Colour Consulting Group με μακρόχρονη εμπειρία στη διαχείριση χρώματος και την πιστή αναπαραγωγή έργων τέχνης.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει 2 βασικά μέρη: Τη Θεωρία και την Εφαρμογή στην πράξη.
Κατά το θεωρητικό μέρος του εργαστηριού θα αναλυθούν οι βασικές έννοιες για την αντίληψη του χρώματος, την ψηφιακή εικόνα και τις τεχνολογίες εκτύπωσης Inkjet. Θα παρουσιαστούν δηλαδή όλες οι έννοιες τις οποίες συνάντα κανείς όταν εκτυπώνει με τη βοήθεια ενός RIP.

Στη συνέχεια, στο μεγαλύτερο μέρος του εργαστηρίου που αφορά στην πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση, οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν στη μεθοδολογία ορθής διαχείρισης & αναπαραγωγής χρώματος και θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που έλαβαν.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κόστος Συμμετοχής: 1200€
Κρατήσεις έως 15 Μαϊου: 1000€

Συμμετοχές εκτός Νομού Αττικής επωφελούνται έκπτωσης 15% στις παραπάνω τιμές.
Ειδικά πακέτα τιμών θα ισχύσουν για εταιρίες που θα συμμετέχουν με πάνω από ένα άτομο, καθώς και για φοιτητές.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διοργανώτρια εταιρεία στο τηλέφωνο: 2310309150 ή ηλεκτρονικά στο: seminars@ccg.gr

Σεμινάριο Διαχείρισης Χρώματος