graphicanews

Εκδηλώσεις

Good ντιζάιν Greece 2018

την 18 Απριλίου, 2018

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης Σχεδιασμού και Περιβαλλοντολογικών Μελετών (Εuropean Centre for Architecture Art Design and Urban Studies) με έδρα την Αθήνα και το Δουβλίνο σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Σικάγο (The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design) και με την υποστήριξη του προγράμματος των διεθνών βραβείων, Good Design Awards, καλεί Έλληνες και Κύπριους σχεδιαστές (βιομηχανικούς σχεδιαστές, γραφίστες, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές επίπλων, σχεδιαστές ενδυμάτων και λοιπούς ενδιαφερόμενους) να συμμετέχουν στην πλαισίωση της έκθεσης σχεδιασμού με τίτλο Good Ντιζάιν Greece Exhibition 2018 που θα πραγματοποιηθεί από 1-17 Ιουνίου στην Αθήνα.

Με δεδομένη τη θερμή ανταπόκριση που έλαβε η διοργάνωση του 2017, η ομάδα διοργάνωσης ανανεώνει το ραντεβού της και φέτος για το 2o Good Ντιζάιν Greece Exhibition.
Όπως και πέρσι, οι ενδιαφερόμενοι σχεδιαστές και εταιρείες σχεδιασμού θα μπορούν να συμμετέχουν με ένα ή περισσότερα έργα στις κατηγορίες: Industrial Design, Furniture Design, Textiles Design, Graphic Design/Packaging και Environmental Design.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της ελληνικής σχεδιαστικής κοινότητας και τα καλεί να αγκαλιάσουν την ιδέα του Ελληνικού Καλού Σχεδιασμού. Στόχος είναι η έκθεση Good Ντιζάιν Greece να αποτελέσει το σημείο συνάντησης των σχεδιαστικών δυνάμεων της χώρας όπου οι τολμηροί προσεγγίζουν με αυθορμητισμό και πρωτοτυπία τις δημιουργικές προκλήσεις.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε δύο εκθεσιακούς χώρους, στο Contemporary Space Athens και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Προθεσμία
Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 23η Απριλίου και οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά.

gdge 2017 works

good design greece 2017 works

good ντιζάιν greece 2017 works

Λίγα λόγια για το θεσμό
O θεσμός των βραβείων Καλού Σχεδιασμού, Good Design Awards, είναι ο παλαιότερος θεσμός βράβευσης του design παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1950 και για πολλά χρόνια ήταν μέρος του προγράμματος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Αμερικής ( MoMA).

Ιδρυτής των βραβείων ήταν ο Edgar Kaufmann, Jr., μαζί με τους πρωτοπόρους της εποχής στο ντιζάιν όπως ο Charles και Ray Eames, Russel Wright, George Nelson, and Eero Saarinen.

Τα GOOD DESIGN AWARDS τιμούν κάθε χρόνο την καινοτομία στο ντιζάιν παγκοσμίως σε κλάδους όπως το βιομηχανικό ντιζάιν, τις εκδόσεις, την σχεδίαση επίπλου, τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, την αρχιτεκτονική και πολλές άλλες κατηγορίες.
Στόχος είναι η ολιστική ανάδειξη της αριστείας στο ντιζάιν σε αντίθεση με την προσωποποιημένη και με κατάταξη απονομή σχετικών τίτλων.

Για πάνω από 67 χρόνια σε οτιδήποτε σχεδιάστηκε ή βγήκε προς μαζική παραγωγή, από ένα μικρό αναπτήρα μέχρι ένα Boeing 747, ο θεσμός των βραβείων ήταν εκεί ώστε να το αναδείξει και να το κάνει γνωστό στον κόσμο για τον καλό του σχεδιασμό σε σχέση με την καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την οικολογική κατεύθυνση και υπευθυνότητα, την χρήση των υλικών και τη λειτουργικότητα του.

Έχοντας δώσει βραβεία σε εταιρείες και σχεδιαστές σε περισσότερες από 50 χώρες, τα Good Design είναι ένας ζωντανός οργανισμός διανομής και επιβράβευσης του καλού σχεδιασμού παγκοσμίως.
Σήμερα, επτά δεκαετίες μετά, τα Good Design Awards σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design, συνεχίζουν αυτή την παράδοση.
Το ετήσιο πρόγραμμα του οργανισμού περιλαμβάνει εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Ευρώπης και των Η.Π.Α. Οι εκθέσεις αυτές πραγματοποιούνται με σκοπό την γνωριμία τόσο με τον θεσμό, όσο και με τα έργα που βραβεύτηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από εδώ

Προηγουμενο

ΕΒΓΕ 2018

Επομενο

Experience Day 2018