graphicanews

Εκδηλώσεις

Οι “ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΕΙΩΝ" επέστρεψαν...διαδικτυακά!

την 9 Φεβρουαρίου, 2021

Με την πανδημία να σαρώνει ό, τι βρίσκει στο πέρασμά της, να ακυρώνει δράσεις που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την ανθρώπινη συνεύρεση και τη δια ζώσης επικοινωνία, όπως εκθέσεις, συνέδρια και ημερίδες, η ανάγκη για επικοινωνία μεταφέρεται, μοιραία, στο διαδίκτυο.

Ημέρες Βιβλιοδετείων 2021Το μέσο αυτό επέλεξε φέτος και η ΑΡΑ Ελλάδας για να διοργανώσει τις “Ημέρες Βιβλιοδετείων” που τα προηγούμενα χρόνια μάς είχαν μυήσει στον κόσμο της βιβλιοδετικής τέχνης.

Έτσι λοιπόν φέτος, η ομάδα της ΑΡΑ, δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube μέσω του οποίου θα μας συστηθούν 10 βιβλιοδέτες, μέλη του Σωματείου, και θα μας παρουσιάσουν τη δουλειά και το έργο τους.

Τα δύο πρώτα φιλμάκια έχουν ήδη ανέβει στη πλατφόρμα και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ακολουθώντας τον παραπάνω σύνδεσμο.

Σημ.: Φωτογραφία ανοίγματος από την Πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Βιβλιοδεσίας Τέχνης Καλαμάτας, που οργανώθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο Μεσσηνίας (14- 21 Οκτωβρίου 2011), σε συνεργασία της ARA Ελλάδας με την τοπική ομάδα μελών της. Περισσότερα από εδώ.
Photo credits: Λίλη Τσίτουρα-Παρλαβάντζα