GRAPHICANEWS

Εκδηλώσεις

1ο Συνέδριο & 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών

την 24 Μαρτίου, 2018

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 8 Ιουλίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε), με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η διοργάνωση του συνεδρίου και του θερινού εργαστηρίου πραγματοποιούνται μετά από την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου θερινού εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τον Ιούλιο 2017, με την ευκαιρία της ανάδειξης της Συλλογής του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η επίτευξη ακαδημαϊκών, και κοινωνικών συγκλίσεων και συνεργασιών στο διεπιστημονικό σημείο συνάντησης Τεχνολογιών, Επιστημών Τεχνών, Γραμμάτων και Πολιτισμού.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Επιστημονικώς Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Αναπληρωτής Πρύτανη Καθηγητής κ. Ανδρέας Φωτόπουλος και μέλη:

  • Ο επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Δρ. Γεώργιος Βλάχος,
  • Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης κ. Χριστόδουλος Γκαλτέμης,
  • Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας κ. Σταμάτης Μερσινιάς και
  • Ο Πρόεδρος της HELGRAMED Δρ. Μάριος Τσιγώνιας.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο συνέδριο, το θερινό εργαστήριο ή και στις δύο εκδηλώσεις, καθώς και όσοι όσες ενδιαφέρονται για  κατάθεση επιστημονικών δημοσιεύσεων - ανακοινώσεων, καλούνται να επισκεφθούν τη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.graphicarts-ioannina2018.gr.

Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης, Καθηγητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την οργανωτική και την επιστημονική επιτροπή, με την γραμματεία του συνεδρίου και του θερινού εργαστηρίου,  με την γραμματεία του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με την HELGRAMED και τον ΣΕΜΕ.