GRAPHICANEWS

Εκδηλώσεις

Σεμινάρια Μεταξοτυπίας 2019

την 24 Ιανουαρίου, 2019

Η σειρά σεμιναρίων & εργαστηρίων Μεταξοτυπίας με τίτλο PIY - Print it Yourself έρχονται ξανά κοντά μας τον Μάρτιο του 2019 στην Αθήνα.

Τα σεμινάρια και εργαστήρια Μεταξοτυπίας και φέτος θα διαρκέσουν 4 εβδομάδες και σκοπός τους είναι να μεταδώσουν την τέχνη της Μεταξοτυπίας με τον πληρέστερο και πιο πρακτικό τρόπο.

Το πρόγραμμα των PIY χωρίζεται σε 3 βασικά στάδια με σκοπό την όσο το δυνατόν πληρέστερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην πανάρχαια αυτή τεχνική εκτύπωσης.

• Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει τη θεωρητική προσέγγιση της Μεταξοτυπίας με ομιλίες από έμπειρους επαγγελματίες. Στο πρώτο αυτό θεωρητικό στάδιο αναλύονται η Καλλιτεχνική και η Βιομηχανική μεταξοτυπία.

• Το δεύτερο στάδιο των σεμιναρίων περιλαμβάνει τα εργαστήρια σχεδιασμού, όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στις τεχνικές σχεδιασμού και παραγωγής film. Πιο αναλυτικά οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν στο Photoshop τα έργα τους, θα παράξουν το ράστερ της μεταξοτυπίας, θα μάθουν τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν τα film τους και τέλος θα διδαχθούν το σωστό «κλείσιμο» των αρχείων τους.

• Το τρίτο και τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει τα εργαστήρια εκτυπώσεων όπου οι συμμετέχοντες θα τυπώσουν τα δικά τους σχέδια σε ύφασμα και χαρτί.

Τα φετινά σεμινάρια PIY 2019 ξεκινούν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και η συμμετοχή κοστίζει €250.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των σεμιναρίων από εδώ.