graphicanews

MGI AlphaJet

Η MGI παρουσιάζει την Alphajet

την 13 Δεκεμβρίου, 2018

Η MGI, σε συνεργασία αυτή τη φορά με την Memjet, παρουσίασε τη νέα της ψηφιακή μηχανή εκτύπωσης και καλλωπισμού/τελειοποίησης εντύπων σε διάσταση B1: AlphaJet.

Η νέα μηχανή βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία με τη JetVarnish & iFols (περισσότερα εδώ), την ψηφιακή πρέσα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Konica Minolta για την παραγωγή εντύπων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Τώρα, η MGI συνεργάζεται με την Memjet τοποθετώντας στην καρδιά της μηχανής τις κεφαλές DuraLink με ανάλυση εκτύπωσης που φτάνει τα 1600dpi.
Η εντυπωσιακή νέα μηχανή τυπώνει σε φύλα 70x100 και πέρα από την κλασική τετραχρωμία CMYK μπορεί να παράγει εκτυπώσεις που λίγα χρόνια πριν θα απαιτούσαν πολλά διαφορετικά στάδια και μηχανές για να παραχθούν.

Η μηχανή παρουσιάστηκε στην έκθεση Print4All στο Παρίσι πριν λίγες μέρες με έξι συνδυασμένες λειτουργίες:

1. Λευκό UV μελάνι
2. Ανάγλυφο και επίπεδο διάφανο UV βερνίκι
3. Μελάνια νερού CMYK
4. Τρεις μεθόδους στεγνώματος: LED, IR και UV
5. Ψηφιακό χρύσωμα μεταβλητών δεδομένων με ταινία foil
6. Εσωτερική εφαρμογή primer στα φύλλα εκτύπωσης

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες όμως της νέας μηχανής δεν σταματούν στην εκτύπωση πληροφοριακού έντυπου υλικού αλλά, με ειδικά πρόσθετα, η Alphajet μπορεί να ενσωματώσει στα έντυπα τυπωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα ( PE - Printed Electronics) όπως κεραίες RFID/NFC αλλά και OLED εύκαμπτες οθόνες.
Η νέα AlphaJet τυπώνει και διακοσμεί απλά χαρτιά, κυματοειδή χαρτόνια, πλαστικά και συνθετικά υλικά με ταχύτητες που αγγίζουν τα 1800 φύλλα/ώρα.