graphicanews

Fujifilm Jetpress 750S

Νέα ψηφιακή φύλλου B2 από την Fujifilm

την 16 Νοεμβρίου, 2018

Μετά το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς ψηφιακής εκτυπωτικής μηχανής φύλλου JetPress 720S πριν τέσσερα χρόνια, η Fujifilm ανακοίνωσε σήμερα την επόμενη έκδοση ψηφιακής φύλλου, την JetPress750S.
Η νέα, τρίτης γενιάς, μηχανή τυπώνει σε διάσταση B2 (για την ακρίβεια δέχεται φύλλα λίγο μεγαλύτερα στα 58.5x75cm) χρησιμοποιώντας inkjet τεχνολογία και στην νέα έκδοση έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα στα 3600 φύλλα την ώρα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η νέα έκδοση δεν στοχεύει στην αγορά των πολύ μικρών τιράζ, εκεί οι μηχανές toner καλύπτουν επαρκώς τη ζήτηση, αλλά, έρχεται να καλύψει εκτυπωτικές ανάγκες με τιράζ τα 5.000 αντίτυπα -μία περιοχή στην οποία σήμερα η offset εκτύπωση κυριαρχεί.
Η στόχευση στα μεγαλύτερα τιράζ, κάνει τη μηχανή της Fujifilm ελκυστική σε ένα μεγαλύτερο κοινό τυπογράφων που ασχολούνται με τις εμπορικές εκτυπώσεις ή τις εκτυπώσεις συσκευασίας. Σήμερα, 150 JetPress είναι εγκαταστημένες σε όλον τον κόσμο.

fujifilm jetpress inside

Όπως και η 720S έτσι και η νέα έκδοση είναι χτισμένη πάνω σε "σασί" offset -με "καταρράκτη" για την εισαγωγή χαρτιού και όμοια με τις offset μηχανές εξαγωγή χαρτιού ενώ για την εκτύπωση χρησιμοποιούνται οι inkjet κεφαλές Samba της εταιρείας.

Για ακόμη μία φορά έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στους χρόνους προετοιμασίας πριν την εκτύπωση, με 2 νέες προσθήκες πάνω στη μηχανή:
1. H 750S ενσωματώνει το σύστημα "Overflow Cleaning" με το οποίο οι κεφαλές εκτύπωσης καθαρίζονται αυτόματα μεταξύ δύο εκτυπωτικών εργασιών ή ακόμα και όταν το σύστημα κεφαλών βρίσκεται σε κίνηση, και
2. Το σύστημα που η Fujifilm καλεί AHR (Active Head Retraction) το οποίο ανασηκώνει αυτόματα το σύστημα κεφαλών από τον κύλινδρο, όταν ο αισθητήρας αναγνωρίσει τσαλάκωμα στο χαρτί (<3mm), αποφεύγοντας έτσι σταματήματα της μηχανής.