graphicanews

MIMAKI ucjv330-160

Η Mimaki λανσάρει δύο νέους εκτυπωτές UV Roll-to-Roll

την 6 Οκτωβρίου, 2023

Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο νέων λύσεων εκτύπωσης UV των σειρών 100 και 330 και συγκεκριμένα τους UCJV330-160 και UJV100-160Plus, με νέα, βελτιωμένα, χαρακτηριστικά. Η εταιρεία που λάνσαρε τον πρώτο εκτυπωτή UV στον κόσμο με λευκό μελάνι το 2004, τώρα αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο τους εκτυπωτές της προσφέροντας πιο βιώσιμες λύσεις εκτύπωσης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αυξημένη παραγωγικότητα και ικανότητα επεξεργασίας μεγαλύτερης γκάμας υλικών.

UCJV330-160

MIMAKI UCJV330-160

Με ταχύτητα εκτύπωσης CMYK στα 28 m2/h ή 18 m2/h για CMYK+W (ή διάφανο μελάνι), ο νέος UCJV330-160 επιτρέπει την παραγωγή περισσότερων εργασιών με αυξημένη απόδοση. Οι υψηλές αυτές ταχύτητες επιτυγχάνονται χάρη στη νέα τεχνολογία εξαγωγής μελάνης της Mimaki η οποία μειώνει τις χρωματικές ανωμαλίες σε περιοχές υψηλής πυκνότητας ακόμη και σε λειτουργία υψηλής ταχύτητας.
Ο εκτυπωτής είναι εξοπλισμένος με το λευκό και διαφανές μελάνι στη βασική του έκδοση και η ποικιλία των υποστρωμάτων που μπορεί να διαχειριστεί περιλαμβάνει PET, PU (πολυουρεθάνη) και άλλα φιλμ ρητίνης, ύφασμα και χαρτί (συμπεριλαμβανομένου του χαρτιού χωρίς επίστρωση).

MIMAKI APPLICATIONS

Ο UCJV330-160 φέρει ενσωματωμένο σύστημα κοπής&χάραξης, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τους χρόνους παραγωγής μέσω της αυτόματης μετάβασης από τη λειτουργία εκτύπωσης στη λειτουργία κοπής.

UJV100-160Plus

MIMAKI UJV100-160Plus

O “μικρότερος” UJV100-160Plus, με την έννοια πως πρόκειται για entry-level εκτυπωτή, διαθέτει επίσης νέες δυνατότητες και έχει σχεδιαστεί ώστε να καταναλώνει εξαιρετικά χαμηλή ποσότητα ενέργειας.
Η εταιρεία, μετά από δικής της έρευνα, ισχυρίζεται πως ο εκτυπωτής με ισχύ μόλις στα 0,5 kW, καταναλώνει λιγότερο από τη μισή ισχύ των eco-solvent εκτυπωτών και Latex/ρητινών της αγοράς. Η σημαντική αυτή μείωση βοηθά τις επιχειρήσεις εκτύπωσης να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους αλλά και τις εκπομπές CO2 τους.

Οικονομία υπόσχεται ο εκτυπωτής και στην κατανάλωση μελανιού καθώς διαθέτει νέα λειτουργία εξοικονόμησης μελανιού που μειώνει την κατανάλωση έως και 50%, ενώ διατηρεί την ισορροπία χρωμάτων στις εργασίες. Τα επίπεδα μείωσης μελάνης μπορούν εύκολα να αλλάξουν και να ρυθμιστούν από τον χειριστή χρησιμοποιώντας το λογισμικό RasterLink7. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει ανάγκη για εξειδικευμένες γνώσεις ή extra εξοπλισμό για τη ρύθμιση του χρώματος.

Τέλος, χάρη στο σύστημα “pull-back” κατά το οποίο μία εργασία αφού τυπωθεί επιστρέφει στην αρχική της θέση, οι εκτυπώσεις μπορούν να δεχτούν έως και 3 layers εκτύπωσης, βελτιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να τυπώσει διαδοχικά χρώμα>λευκό>διάφανο ή λευκό>χρώμα>διάφανο δημιουργώντας διαφορετικά εφέ στην εκτύπωση ανάλογα με το φωτισμό στον οποίο θα εκτεθεί η εργασία.