graphicanews

Fiery FS600 Pro

Η Fiery λανσάρει την πλατφόρμα διαχείρισης παραγωγής επόμενης γενιάς: Fiery FS600 Pro

την 12 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Fiery LLC, ανακοίνωσε την νέα της χρηστική λύση διαχείρισης παραγωγής Fiery DFE (Digital Front End), που υπόσχεται ασυναγώνιστη απόδοση, υψηλή ποιότητα χρώματος και έξυπνη αυτοματοποίηση για την ψηφιακή εκτύπωση.

Με τη νέα πλατφόρμα Fiery FS600 Pro, οι τυπογράφοι μπορούν να απλοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν την προετοιμασία και την επεξεργασία των εργασιών τους, εξασφαλίζοντας την ομαλή εξέλιξη της παραγωγής εκτυπώσεων στο μέγιστο επίπεδο απόδοσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα πλατφόρμα πρόκειται να ενσωματωθεί σε μεγάλο αριθμό νέων ψηφιακών εκτυπωτικών συστημάτων από διάφορούς μεγάλους κατασκευαστές το επόμενο διάστημα.
«Καθώς οι τυπογράφοι αντιμετωπίζουν αυξανόμενα λειτουργικά κόστη, μειωμένη προσφορά εργατικού δυναμικού και μειωμένα περιθώρια κέρδους, χρειάζονται έξυπνα εργαλεία αυτοματισμού σχεδιασμένα να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα τόσο των εργαζομένων όσο και του συστήματος εκτύπωσής τους», δήλωσε ο John Henze, αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Fiery. «Η πλατφόρμα Fiery FS600 Pro κάνει ακριβώς αυτό, αυτοματοποιώντας την προεκτύπωση, την προετοιμασία και τη διαχείρισης χρώματος σε ένα βήμα, διευκολύνοντας τους λιγότερο έμπειρους χειριστές να παράγουν εκτυπωτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Με το Fiery να κάνει τη “βαριά δουλειά”, οι ιδιοκτήτες τυπογραφείων έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία και τα αναλυτικά στοιχεία ώστε να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της παραγωγής, να εξοικονομήσουν χρόνο και να μειώσουν τα σφάλματα, με αποτέλεσμα την αύξηση της κερδοφορίας τους.»

Σε ότι αφορά στο χρώμα και τις εικόνες, η νέα πλατφόρμα χρησιμοποιεί RIP βασισμένο στο Adobe PDF Print Engine 6.0 το οποίο επιτρέπει την άμεση ραστεροποίηση ενός αρχείου PDF χωρίς μετατροπή του σε PostScript, αποφεύγοντας πιθανά σφάλματα για αρχεία PDF που περιέχουν διαφάνειες.

Διαθέτει τεχνολογία Χρωματικής Διαχείρισης σε ένα βήμα (1-step color managment), με τη μηχανή να καλιμπράρεται αυτόματα και να δημιουργεί το κατάλληλο profile για το υλικό εκτύπωσης ώστε το χρώμα να αποδοθεί σωστά. Στη συνέχεια, και ενώ η παραγωγή είναι σε εξέλιξη, το λογισμικό μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τις ρυθμίσεις της μηχανής λαμβάνοντας πληροφορίες είτε από χειροκίνητους μετρητές χρώματος, είτε από τους ενσωματωμένους στη μηχανή.

Fiery True BrandΙδιαίτερα χρήσιμη είναι και η λειτουργία Fiery TrueBrand με την οποία αρχεία πελατών που έχουν δημιουργηθεί με την πλατφόρμα της Microsoft Office (η οποία υποστηρίζει μόνο RGB) μπορούν τώρα να μετατραπούν και σε spot χρώματα. Ο χειριστής της μηχανής μπορεί από πριν να έχει αντιστοιχήσει τις RGB τιμές με χρώματα της Pantone και στην εκτύπωση οι τιμές RGB των αρχείων αυτόματα να προσαρμοστούν στo χρώμα της Pantone

Η νέα πλατφόρμα Fiery FS600 Pro διαθέτει τεχνολογία Intelligent HyperRIP, χρήσιμη για την αντιμετώπιση αυξημένων όγκων εργασίας με σφιχτές προθεσμίες.
Η αυτόματη μετάβαση μεταξύ λειτουργιών επεξεργασίας είναι μόνο μία από τις πολλές καινοτόμες λειτουργίες που προσφέρει.
Επίσης, διαθέτει εύκολη αυτοματοποίηση διαχείρισης χρώματος για ακρίβεια και ποιότητα, ενώ απλοποιεί τη διαδικασία προετοιμασίας εργασιών.