graphicanews

Τις 100 έφτασαν οι εγκαταστάσεις της HP Indigo 100K

Τις 100 έφτασαν οι εγκαταστάσεις της HP Indigo 100K

την 15 Μαρτίου, 2022

Η HP ανακοίνωσε την παράδοση της 100ης HP Indigo 100K ψηφιακής μηχανής της. Η 100η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε στην εκτυπωτική εταιρεία Solopress με έδρα λίγο έξω απ’ το Λονδίνο. Η Solopress λειτουργεί ήδη 5 μηχανές HP Page Wide και εκτυπωτικά HP Indigo, ενώ από το 2017 ανήκει στο δίκτυο της Onlineprinters.

Ο Simon Cooper, Γενικός Διευθυντής της Solopress, σχολιάζει σχετικά: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που βλέπουμε την αγορά αλλάζει πορεία και οι παραγγελίες να αρχίζουν ξανά να αυξάνονται μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο. Τα τελευταία χρόνια αφιερώσαμε χρόνο ως επιχείρηση κάνοντας αλλαγές που προσφέρουν μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας. Και προς υποστήριξη αυτού του στόχου, προσθέσαμε πρόσφατα την HP Indigo 100K στον στόλο μας, η οποία μαζί με το (λογισμικό διαχείρισης παραγωγής) HP Siteflow, συμπληρώνει τις υπάρχουσες δυνατότητες αυτοματισμού μας.»

Η ψηφιακή μηχανή HP Indigo 100K εκτυπώνει έως και 6.000 φύλλα την ώρα (3/0) ή 2250 φύλλα την ώρα για αμφίπλευρη τετράχρωμη εκτύπωση (4/4), επιτρέποντας στους τυπογράφους να μεταφέρουν εργασίες από την offset στην ψηφιακή εκτύπωση, και να καλύψουν τις ανάγκες παράγοντας μια σειρά εμπορικών εφαρμογών με εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης.
Στη βασική της δομή προσφέρει τετράχρωμη εκτύπωση CMYK αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και 5ο χρώμα σε extra σταθμό. Σε ότι αφορά στα υλικά εκτύπωσης που δέχεται η μηχανή αυτά κυμαίνονται από 70 έως 400gsm με πάχος από 0.075 έως 0.45 mm.

Η HP γιορτάζεται όμως και τη 10η επέτειο από την εισαγωγή των ψηφιακών μηχανών B2 στο χαρτοφυλάκιό της.
Από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η HP Indigo 10000 στη drupa 2012, είδαμε να συντελείται μια πραγματική επανάσταση στην αγορά αυτή.
Την τελευταία δεκαετία, αρκετά τυπογραφεία επέλεξαν να κάνουν μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε νέους στόλους, προκειμένου να συνεχίσουν να συμβαδίζουν με την αύξηση των παραγγελιών, και έκτοτε η επέκταση του ψηφιακού μετασχηματισμού συνεχίζεται παγκοσμίως.