graphicanews

Mimaki LA series Laminator

Σειρά LA για λαμινάρισμα από τη Mimaki

την 10 Οκτωβρίου, 2017

Η Mimaki ανακοίνωσε τη διάθεση μιας νέας σειράς λαμιναριστικών μηχανών για την πλαστικοποίηση εκτυπώσεων και ενός νέου film. Η νέα σειρά φιλμ χρησιμοποιεί μία ειδική κόλα η οποία υπόσχεται καλύτερο αποτέλεσμα πλαστικοποίησης, ειδικά για τις εκτυπώσεις UV, χωρίς τις ανεπιθύμητες φουσκάλες που αλλοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα με "θολά" σημεία (το φαινόμενο στην Αγγλική ονομάζεται silvering effect).

Η νέα σειρά μηχανών θα κυκλοφορήσει με το κωδικό όνομα LA, και το μοντέλο LA-160W θα προβληθεί για πρώτη φορά στο κοινό στην επερχόμενη VISCOM Italia (12/10 - 14/10/2017).

Διαθέσιμα θα είναι σε πρώτη φάση 2 μοντέλα, ο LA-160W με πλάτος στα 158 cm, και ο LA-170W με πλάτος στα 170 cm, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του έτους.

Κύρια χαρακτηριστικά:

Θερμική υποβοήθηση για άψογο φινίρισμα: Η νέα σειρά LA είναι εφοδιασμένη με σύστημα θερμικής υποβοήθησης ώστε η μέγιστη θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 60οC. Το σύστημα αυτό προστατεύει το λαμινάρισμα των εκτυπώσεων, ειδικά των UV εκτυπώσεων, καθώς αυτές -επειδή το στέγνωμα των μελανιών γίνεται με ακτινοβολία UV- έχουν ανώμαλη επιφάνεια και συχνά εγκλωβίζεται αέρας μεταξύ του φιλμ πλαστικοποίησης και της εκτύπωσης. Ο αέρας αυτός δημιουργεί φουσκάλες που δεν αφήνουν το φιλμ να καλύψει τέλεια την εκτύπωση η αλλοίωση αυτή είναι εμφανής κυρίως στις περιοχές με σκούρα μελάνια.

Mimaki LA-160WΒελτιωμένες ταχύτητες: Οι νέες βελτιωμένες ταχύτητες λαμιναρίσματος φτάνουν περίπου τα 7.5 τρέχοντα μέτρα το λεπτό ( ή 12.7 cm το δευτερόλεπτο), ώστε η πλαστικοποίηση των εκτυπώσεων να μην καθυστερεί την όλη παραγωγή.

Απλή και αξιόπιστη λειτουργία: Όλες οι λειτουργίες έχουν ενσωματωθεί σε ένα κεντρικό panel ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση και κυρίως όλο το μηχάνημα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από έναν και μόνο χειριστή.