graphicanews

EPSON SC-F10000

Νέος επαγγελματικός dye-sublimation εκτυπωτής από την EPSON

την 8 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Epson ανακοίνωσε τον πρώτο της βιομηχανικό εκτυπωτή μεγάλου format 76 ιντσών (195cm πλάτος) για την εκτύπωση υφασμάτων. Ο νέος SureColor SC-F10000 είναι ο “μεγαλύτερος αδελφός” στη σειρά SC-F της εταιρείας μετά τους SC-F 9300/9400Η που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2017 και 2019 αντιστοίχως.

Πρόκειται και εδώ για έναν προηγμένο εκτυπωτή τεχνολογίας dye-sublimation ο οποίος έχει κατασκευαστεί ειδικά για την ανερχόμενη αγορά εκτύπωσης υφασμάτων, όπου η υψηλή παραγωγικότητα, η ταχύτητα και η αξιοπιστία είναι βασικά στοιχειά για την επιτυχία της επιχείρησης.
Όπως ισχύει και στo μικρότερο μοντέλο της σειράς, τoν 64” ιντσών SC-F9300, μεταξύ των εφαρμογών που μπορεί ο εκτυπωτής να καλύψει περιλαμβάνονται οι εκτυπώσεις ενδυμάτων, η αθλητική ένδυση, τα υφάσματα επίπλων, τα διαφημιστικά αντικείμενα αλλά και οι εφαρμογές οπτικής επικοινωνίας όπου το ύφασμα σιγά σιγά αντικαθιστά το μουσαμά.
Σε αντίθεση όμως με τα προηγούμενα μοντέλα, ο SC-F10000 διαθέτει μεγαλύτερης ανάλυσης κεφαλές (1600 ακροφύσια ανά χρώμα) γεγονός που ανεβάζει τη μέγιστη ανάλυση εκτύπωσης στα 1200x1200 dpi, με μέγεθος σταγόνας στα 3.8 pl.

Ο νέος, τετράχρωμος (CMYK), εκτυπωτής τυπώνει με ταχύτητα έως 252 τετραγωνικών/ώρα, προσφέρει εύκολη εναλλαγή των μέσων εκτύπωσης και από μπρος και από την πίσω πλευρά, διαθέτει αυτόματη ρύθμιση με ενσωματωμένη κάμερα RGB, νέο σύστημα στεγνώματος, οθόνη αφής 9” για εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις και πολλές ακόμη νέες βελτιώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον νέο εκτυπωτή όλα τα εξαρτήματα (κεφαλές, μελάνια, software κ.λπ.) είναι κατασκευασμένα από την ίδια την EPSON.

O Neil Greenhalgh, Product Manager της Epson Ευρώπης, δήλωσε με αφορμή το λανσάρισμα του νέου εκτυπωτή: "Στον τομέα του dye-sublimation, οι πελάτες απαιτούν γρήγορους χρόνους παραγωγής, σταθερή απόδοση, υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία. Με γνώμονα αυτές τις απαιτήσεις, κατασκευάσαμε έναν επαγγελματικού επιπέδου εκτυπωτή που πιστεύουμε ότι θέτει νέα στάνταρ. Ο SC- F10000 είναι εξοπλισμένος με 4 νέες κεφάλες εκτύπωσης PrecisionCore Micro TFP και με δυνατότητες άμεσης αντικατάστασης μελανιών εν ώρα λειτουργιάς η οποία αυξάνει την παραγωγικότητά του."

Ο SureColor SC-F10000 είναι εμπορικά διαθέσιμος από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020.