GRAPHICANEWS

swissqprint nyala

Νέα εκτυπωτικά από τη swissQprint

την 7 Αυγούστου, 2017

Η swissQprint παρουσίασε δύο νέους εκτυπωτές ευρείας διάστασης στην πρόσφατη FESPA 2017: Τον Impala LED και τον Nyala LED. Με τις νέες μηχανολογικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε η εταιρεία, τα δύο αυτά μοντέλα εκτυπωτών, λειτουργούν πλέον με μεγαλύτερη ακρίβεια, προσφέροντας καλύτερες εκτυπώσεις. Η LED τεχνολογία σταθεροποίησης του μελανιού που χρησιμοποιούν τα καθιστά πλέον πολύ πιο αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

"Τα Impala LED και Nyala LED, είναι κάτι πολύ περισσότερο από δύο LED εκτυπωτές" δήλωσε ο κύριος Maurus Zeller στη FESPA. Το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας εξήγησε τις νέες βελτιώσεις που έχουν ενσωματωθεί στα νέα προϊόντα: "Η προσθήκη της LED τεχνολογίας, βελτίωσε ακόμη περισσότερο την ακρίβεια των εκτυπωτών μας."

Η LED τεχνολογία συμβάλει πολύ στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από έναν εκτυπωτή. Λιγότερη συσσώρευση θερμότητας κατά την εκτύπωση, σημαίνει αύξηση των διαθέσιμων υλικών στα οποία μπορεί να τυπώσει ένας εκτυπωτής, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για περισσότερες εφαρμογές. Έτσι, η χρήση λεπτών film, χαρτιού, board αλλά και ευαίσθητων υφασμάτων δεν αποτελεί πρόβλημα για τα δύο μοντέλα. Το σύστημα με τις λάμπες LED δεν χρειάζεται συντήρηση, με αποτέλεσμα μικρότερους χρόνους συντήρησης.

Επιπροσθέτως, οι νέες βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική των εκτυπωτών τους έχουν κάνει περισσότερο σταθερούς στην εκτύπωση και οι επίπεδοι εκτυπωτές είναι πλέον πραγματικά επίπεδη σε όλη την επιφάνεια εκτύπωσης (3.2 x 2 m για τον Nyala LED και 2.5 x 2 m για τον Impala LED).
Όλες οι νέες βελτιώσεις συνδυαστικά δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα άψογο εκτυπωτικό αποτέλεσμα με υψηλής ακρίβειας κουκκίδες και ομοιόμορφη εκτύπωση σε όλη την επιφάνεια. Μάλιστα, τα νέα εκτυπωτικά διατηρούν τα άψογα επίπεδα εκτύπωσης ακόμη και σε ταχύτητες που φτάνουν τα 206 τ.μ./ώρα για τον Nyala LED, και τα 180 τ.μ./ώρα για τον Impala LED.

Οι δύο νέες εκδόσεις των εκτυπωτών μπορούν με τη χρήση ειδικών εξαρτημάτων να μετατραπούν από επίπεδους εκτυπωτές (flatbet) σε εκτυπωτές ρολού (roll to roll).