graphicanews

Ειδήσεις

Speedmaster XL 106

Παγκόσμιο ρεκόρ για τη HEIDELBERG

την 26 Οκτωβρίου, 2023

Η HEIDELBERG εγκατέστησε τη μεγαλύτερη εκτυπωτική μηχανή offset με τροφοδοσία φύλλου που κατασκευάστηκε ποτέ στην πολυεθνική εταιρεία κατασκευής συσκευασιών WestRock.
Πρόκειται για μία Speedmaster XL 106, συνολικού μήκους 42 μέτρων, με 20 πύργους εκτύπωσης και επίστρωσης.

Η μηχανή εγκαταστάθηκε στην πόλη Tczew, μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων στα βόρεια της Πολωνίας, όπου η WestRock λειτουργεί μία από τις πολλές εκτυπωτικές μονάδες της.

Επιπλέον, η HEIDELBERG εγκατέστησε ακόμη μία Speedmaster XL 106 στην ίδια εταιρεία, αυτή τη φορά με συνολικά 19 πύργους εκτύπωσης και επίστρωσης, σε άλλη εκτυπωτική μονάδα της WestRock στην πόλη Obersulm της Γερμανίας.
Η εγκατάσταση αυτή αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο!

Πέρα από το μέγεθος των δύο μηχανών και την παραγωγικότητά τους που εντυπωσιάζουν, και τα δύο συστήματα εκτύπωσης έχουν κατασκευαστεί κατά παραγγελία.
Η HEIDELBERG, χάρη στην πολυετή εμπειρία της στην κατασκευή τέτοιων εκτυπωτικών συστημάτων αλλά και στο υψηλό επίπεδο μηχανολόγων και μηχανικών που διαθέτει, μπορεί, σε στενή διαβούλευση με τους πελάτες της να κατασκευάζει custom μηχανές οι οποίες να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες παραγωγής.

«Βοηθάμε τους πελάτες μας να απλοποιήσουν τις διαδικασίες εκτύπωσης και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους, προσφέροντάς τους υψηλό επίπεδο αυτοματισμού και ευελιξίας, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε μια εποχή που η έλλειψη δεξιοτήτων αυξάνεται παγκοσμίως», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της HEIDELBERG Dr. Ludwin Monz.

Η τάση προς ολοένα και πιο βιώσιμες συσκευασίες, όπως τα πτυσσόμενα χαρτοκιβώτια, αυξάνει τη ζήτηση. Τα χαρτοκιβώτια αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο τις πλαστικές συσκευασίες σε τομείς όπως τρόφιμα, καλλυντικά, αλλά και φαρμακευτικά προϊόντα. Περίπου τα μισά πιεστήρια όφσετ με τροφοδοσία φύλλου που πωλεί η HEIDELBERG πηγαίνουν πια σε πελάτες συσκευασίας. «Η HEIDELBERG είναι πλέον ο ηγέτης της αγοράς στην εκτύπωση συσκευασιών, με την τεχνολογία Speedmaster XL να παίζει βασικό ρόλο», συνεχίζει ο κος Monz.

Δείτε στο παρακάτω video την εγκατάσταση, της μηχανής: