graphicanews

Ειδήσεις

Η Durst αποκτά τον ιταλικό κατασκευαστή εκτυπωτών υφάσματος Aleph

Η Durst αποκτά τον ιταλικό κατασκευαστή εκτυπωτών υφάσματος Aleph

την 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Όμιλος Durst ανακοίνωσε την εξαγορά της Aleph SrL, της εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή βιώσιμων ψηφιακών λύσεων εκτύπωσης υφασμάτων και διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η στρατηγική αυτή κίνηση ενισχύει τη θέση του Ομίλου Durst στις τεχνολογίες εκτύπωσης με βάση το νερό και στην παροχή βιώσιμων λύσεων εκτύπωσης.

Η Aleph, ιδρύθηκε το 2000 με έδρα στη λίμνη Como της Ιταλίας, ως εταιρεία λογισμικού και διανομής αναλώσιμων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε έναν ανεξάρτητο κατασκευαστή μηχανών ψηφιακής εκτύπωσης με βάση το νερό, δημιουργώντας πάνω από το 60% των εσόδων της από εξαγωγές σε περισσότερες από 20 χώρες.

Ο Christoph Gamper, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του Durst Group, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εξαγορά, δίνοντας έμφαση στην τεχνογνωσία της Aleph σε βιώσιμες εφαρμογές που βασίζονται στο νερό, στο λογισμικό υψηλής τεχνολογίας για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και στις δημιουργικές λύσεις για εκτύπωση αφισών με βάση το νερό.

Η συγχώνευση στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης της Durst στην αγορά, στην επέκταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και στην ενίσχυση της αξίας για τους πελάτες της παγκοσμίως.

Aleph applications

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά ψηφιακών εκτυπώσεων με εφαρμογές μελανιού με βάση το νερό γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Για να ανταποκριθεί κανείς σε αυτή την τάση της αγοράς, απαιτούνται όχι μόνο συστήματα εκτύπωσης υψηλής απόδοσης με συστήματα μελάνης φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και εκτεταμένη γνώση των διαδικασιών και ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού, τις οποίες και οι δύο εταιρείες στοχεύουν να συνδυάσουν βέλτιστα μέσω αυτής της συγχώνευσης.

«Η συνεργασία με τον Όμιλο Durst σηματοδοτεί ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο για την Aleph», δήλωσε ο Alessandro Manes, Διευθύνων Σύμβουλος της Aleph SrL. "Το κοινό μας πάθος για την τεχνολογική καινοτομία, η επιδίωξη της αριστείας και η δέσμευση για πραγματική βιωσιμότητα καθορίζουν αυτή τη συνεργασία.
Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σημαντικές προόδους στους τομείς της ψηφιακής κλωστοϋφαντουργίας και της εσωτερικής και της εξωτερικής διακόσμησης.
"

Και οι δύο εταιρείες δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν μια απρόσκοπτη μετάβαση για πελάτες, συνεργάτες και υπαλλήλους κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.
Στη χώρα μας τα προϊόντα της Aleph διατίθενται από την εταιρεία PRS