graphicanews

Ειδήσεις

Περισσότερη βιωσιμότητα και ενεργειακή απόδοση από τη HEIDELBERG

Περισσότερη βιωσιμότητα και ενεργειακή απόδοση από τη HEIDELBERG

την 6 Φεβρουαρίου, 2023

Το 1997, το Πρωτόκολλο του Κιότο όριζε ότι, έως το 2020, οι βιομηχανικές διεργασίες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20% πιο αποδοτικές από ό,τι το 1990. Σήμερα, λόγω της γενικής τάσης για περισσότερη βιωσιμότητα σε ολόκληρη την κοινωνία, των φιλόδοξων στόχων για την προστασία του κλίματος αλλά και την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, υπάρχει αυξανόμενη πίεση στον κλάδο των Γραφικών Τεχνών να καταστήσει ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής ακόμα πιο ενεργειακά αποδοτική – και μάλιστα να το πετύχει αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ως εκ τούτου, η Heidelberg ξεκίνησε μια εκστρατεία για τα τυπογραφεία, παρέχοντας πληροφορίες και συμβουλές από ειδικούς, σχετικά με το πώς να αυξήσουν σημαντικά την ενεργειακή τους απόδοση με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού τους κόστους. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε πολλά βασικά ζητήματα στις ανακοινώσεις της τους επόμενους μήνες.

Το ζήτημα της βιωσιμότητας και της ενεργειακής απόδοσης έχει καταστεί κρίσιμος παράγοντας ανταγωνιστικότητας και κόστους για τους προμηθευτές στον κλάδο των έντυπων μέσων – και αυτό ισχύει εξίσου για τους πελάτες μας και για την ίδια τη Heidelberg”, δηλώνει ο νέος CEO της εταιρείας, Δρ. Ludwin Monz, και συνεχίζει: “Μαζί με τους πελάτες της, η HEIDELBERG στοχεύει να επεκτείνει τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία, συμπεριλαμβάνοντας και την ενεργειακή απόδοση. Χάρη στην τεχνογνωσία μας σε θέματα τεχνολογίας και των δεδομένων που έχουμε, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας ελκυστικές επιλογές για την επίτευξη της ενεργειακά αποδοτικής παραγωγής και μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες συμβουλές. Πρέπει όλοι να εργαστούμε σε αυτά τα ζητήματα, εάν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους προστασίας του κλίματος».

Speedmaster XL 106 – ενεργειακή απόδοση ως στάνταρ
ENERGY EFFICIENCY 1990 - 2020Για την έναρξη της εκστρατείας, η HEIDELBERG παρουσιάζει την ενεργειακή απόδοση της Speedmaster XL 106. Για παράδειγμα, μια σύγκριση μεταξύ της Speedmaster CD 102- 6+L του 1990 και της τρέχουσας Speedmaster XL 106-6+L αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση ενέργειας ανά 1.000 φύλλα έχει μειωθεί από τις 13,8 kWh σε 8 kWh – μια μείωση της τάξεως του 40%.

Εκτός από την επένδυση σε εξοπλισμό αιχμής, τα τυπογραφεία μπορούν επίσης να ενισχύσουν περαιτέρω την ενεργειακή τους απόδοση βελτιστοποιώντας τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό τους. Εδώ, μπαίνει σε εφαρμογή μία βασική αρχή η οποία και διαφοροποιεί τη λειτουργία μιας εκτυπωτικής μηχανής σε σχέση, για παράδειγμα, με ένα αυτοκίνητο:
Τα αυτοκίνητα, όσο πιο γρήγορα τρέχουν, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνουν. Αντιθέτως, οι εκτυπωτικές μηχανές έχουν μία αρχική κατανάλωση ενέργειας η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους και η οποία αυξάνεται γραμμικά με την ταχύτητα παραγωγής. Επειδή όμως η αρχική ενέργεια κατανέμεται σε περισσότερα αντίτυπα όταν η μηχανή τυπώνει γρήγορα, η συνολική κατανάλωση ανά μονάδα εντύπου μειώνεται, και με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η συνολική ενεργειακή της απόδοση.

HEIDELBERG ENERGY EFFICIENCY

Αυτό σημαίνει ότι το πιεστήριο είναι πιο αποτελεσματικό όταν μια εργασία εκτυπώνεται σε πλήρη ταχύτητα – ιδανικά σε πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία – και όταν, μετά από αυτήν την εργασία, το σύστημα είτε μεταβαίνει αμέσως στην επόμενη εργασία είτε μπαίνει σε κατάσταση αναμονής εάν δεν υπάρχει άλλη εργασία για εκτύπωση.

Speedmaster XL 106 με συσκευή μέτρησης κατανάλωσης ενέργειας
Από τον Απρίλιο του 2023, η Speedmaster XL 106 θα εφοδιάζεται με μια συσκευή μέτρησης ενέργειας στη στάνταρ έκδοση, αν και αρχικά μόνο στη Γερμανία.
Η προσθήκη αυτή θα επιτρέψει στους χρήστες να παρακολουθούν συνεχώς την κατανάλωση ενέργειας του πιεστηρίου τους (σε κιλοβατώρες ανά 1.000 φύλλα) από τον σταθμό ελέγχου της μηχανής και να τους παροτρύνει να μειώνουν την κατανάλωσή τους μέσω της εκτύπωσης σε υψηλές ταχύτητες.