graphicanews

Ειδήσεις

Fujifilm Barberan

Εκτυπωτικό με 6000τμ/ώρα υπόσχεται η Fujifilm.

την 22 Νοεμβρίου, 2022

Η Fujifilm ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία της με την Ισπανική εταιρεία Barberán, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή μηχανών λαμιναρίσματος, με την οποία υπόσχεται να προσφέρουν στην αγορά εκτυπωτικό σύστημα που θα μπορεί να τυπώνει έως και 6000τμ/ώρα σε ένα πέρασμα!

Μετά από εκτενείς συνομιλίες εδώ και δύο χρόνια, η Fujifilm συμφώνησε στην κοινή ανάπτυξη ενός συστήματος inkjet, single pass για την αγορά της Επιγραφοποιίας και της Οπτικής Επικοινωνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες εργάζονται για να φέρουν το νέο ψηφιακό πιεστήριο στην αγορά στα τέλη του 2023. Αυτό το πιεστήριο θα εκτυπώνει με ταχύτητες έως και 6.000τμ/ώρα και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις επιγραφοποιίας και οπτικής επικοινωνίας έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για την απόκτηση των πρώτων μηχανών που θα κατασκευαστούν.

Η νέα μηχανή θα τυπώνει με ένα κατά παραγγελία νέο μελάνι και αστάρι της Fujifilm, που αναπτύχθηκε στο πολυβραβευμένο εργοστάσιο της εταιρείας στο Broadstairs του Ηνωμένου Βασιλείου, καθιστώντας το κατάλληλο για εκτύπωση σε μια σειρά υποστρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών και μοριοσανίδων.

Το συνολικό μήκος της μηχανής θα είναι 30 μέτρα! και θα μπορεί να εκτυπώνει σε όλα τα τυπικά υποστρώματα που χρησιμοποιούνται στις επιγραφές, με έως 1,6 μέτρα πλάτος.

“Επιλέγουμε τους συνεργάτες μας προσεκτικά και η Barberán δεν αποτελεί εξαίρεση. Ήμασταν σε στενές συνομιλίες μαζί τους για περισσότερα από δύο χρόνια, επειδή έχουν τεράστια τεχνογνωσία στη βιομηχανική εκτύπωση και είδαμε μια ευκαιρία για μια αμοιβαία επωφελή σχέση. Έχουν ήδη ένα προϊόν single pass για την εκτύπωση κυματοειδών ειδών και έχουμε την τεχνογνωσία για να τους βοηθήσουμε να το προσαρμόσουν στις πολύ διαφορετικές απαιτήσεις της αγοράς των επιγραφών και της οπτικής επικοινωνίας.” δηλώνει ο David Burton, Εμπορικός Διευθυντής της Fujifilm στον τομέα των εκτυπωτών ευρείας διάστασης.