graphicanews

Ειδήσεις

BorussiaMG

Όταν η εκτύπωση γεμίζει…στάδια!

την 19 Απριλίου, 2021

Την Άνοιξη του 2020, η πανδημία προκάλεσε την προσωρινή διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανικής Bundesliga. H σεζόν συνεχίστηκε μετά από εβδομάδες αλλά με μία σημαντική διαφορά, την απουσία των φιλάθλων από τις κερκίδες.

Με τους φιλάθλους των ομάδων να απουσιάζουν από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, οι παίκτες έπρεπε να συνεχίζουν να παίζουν, βιώνοντας μία πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς την βοήθειά τους. Όμως οι φίλαθλοι της Borussia Moenchengladbach είχαν μία πρωτότυπη ιδέα:
Την τοποθέτηση των ομοιωμάτων τους στις κερκίδες, ώστε να δώσουν στην ομάδα την εντύπωση της παρουσίας τους, στα εντός έδρας παιχνίδια της. Για να το υλοποιήσουν, απευθύνθηκαν στην Copy Service, μια εταιρεία ψηφιακών εκτυπώσεων με 25 χρόνια πείρα.

Borussia MG print

Η Copy Service όπως και πολλές άλλες εταιρείες του χώρου των εκτυπώσεων, υπέστη ισχυρό πλήγμα από την πανδημία. Με τις περισσότερες παραγγελίες να κυμαίνονται σε μικρές ποσότητες, η ανάληψη μιας νέας δουλειάς με εκατοντάδες εκτυπώσεις ήταν μία καλοδεχούμενη τόνωση, τόσο οικονομική όσο και ψυχολογική. Η τιμή συμφωνήθηκε στα 19 ευρώ το τεμάχιο και εκτυπώθηκε σε υλικό foam PVC, με μελάνια UV χρησιμοποιώντας τον Acuity LED 1600 II της Fujifilm.

Οι φίλαθλοι έστειλαν τα πορτρέτα τους στην Copy Service όπου εκτυπώθηκαν και μετά τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους στο στάδιο. Τα νέα διαδοθήκαν και η ζήτηση για την υπηρεσία αυτή κατέληξε στο να τοποθετηθούν περίπου 19.000 ομοιώματα.

Γρήγορα σε ολόκληρη την Ευρώπη πολλές άλλες ομάδες από διάφορες χώρες ακολούθησαν, τοποθετώντας τα ομοιώματα των φιλάθλων τους, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια στα γήπεδά τους.
Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου μακροχρόνιοι πελάτες ακύρωναν παραγγελίες ή τις ανέβαλαν για αργότερα και πολλές εταιρείες οδηγούνταν σε αναστολή λειτουργίας, η Copy Service βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να υποστηρίξει και να συνεχίσει την λειτουργίας της μέσα στην κρίση που προκάλεσε ο SARS-CoV-2. Είναι μία από τις πολλές εκτυπωτικές εταιρείες που έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, όχι μόνο για να προστατεύσει την ύπαρξή της, αλλά και για να βοηθήσει στην αποκατάσταση μιας κανονικότητας σε έναν αρκετά διαφορετικό κόσμο.