graphicanews

Ειδήσεις

Fespa 2020 Coronavirus

H επίσημη τοποθέτηση της FESPA για τον νέο κορωνοϊό COVID-19

την 25 Φεβρουαρίου, 2020

Ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας

Η FESPA Global Print Expo 2020 θα πραγματοποιηθεί από τις 24-27 Μαρτίου 2020 στο εκθεσιακό IFEMA - Feria de Madrid της Ισπανίας, μαζί με την έκθεση European Sign Expo 2020 και την Sportswear Pro 2020.

Η FESPA λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες των εκθετών, των επισκεπτών και των συνεργατών της, σχετικά με το ξέσπασμα του COVID-19 (επίσης γνωστό ως νέος κορωνοϊός). Η ασφάλεια είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα και η FESPA επιθυμεί να λάβει προληπτικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων για όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του Μαρτίου 2020 στη Μαδρίτη. Ως εκ τούτου, το διοικητικό συμβούλιο της FESPA και η ανώτατη διοίκηση παρακολουθούν ενεργά όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19 και τις πληροφορίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας(WHO).

Εκθέτες από την Κίνα
Από τις 20.2.2020, η FESPA επικοινωνεί επισήμως με όλες τις εταιρείες από την Κίνα οι οποίες συμμετέχουν στις τρεις εκθέσεις της Μαδρίτης, απαιτώντας από αυτές να προσκομίσουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι όλοι οι εκπρόσωποι της εταιρείας τους που θα παρευρεθούν στις εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των υπεργολάβων, δεν κατοικούσαν ή επισκέφθηκαν την Κίνα μετά τις 5 Μαρτίου 2020. Πρόκειται για μια περίοδο δύο εβδομάδων πριν την έναρξη της προετοιμασίας των εκθέσεων.

Η FESPA πιστεύει ότι αυτή η προληπτική πολιτική είναι προς το καλύτερο συμφέρον της υγείας και της ευημερίας των εκθετών, των επισκεπτών, των συνεργατών και του προσωπικού (καθώς και του ευρύτερου κοινού της Μαδρίτης).
Η FESPA αναγνωρίζει τη σημασία των εκθέσεων της Μαδρίτης 2020 στην εκθεσιακή κοινότητα της Κίνας και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση και τις επιπτώσεις στις εταιρείες αυτές.

Οι εκθέτες από την Κίνα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εκθέσεις της Μαδρίτης 2020 και οι επιλογές τους θα τους κοινοποιηθούν γραπτώς από τους εκπροσώπους της FESPA στην Κίνα.

Άλλοι εκθέτες και επισκέπτες
Η FESPA είναι σε επαφή με όλους τους εκθέτες και τους εγγεγραμμένους επισκέπτες στις εκθέσεις της Μαδρίτης 2020, για να τους συμβουλεύσει σχετικά με τα μέτρα αυτά και να τους ζητήσει να μην παρευρεθούν εάν έχουν επισκεφθεί την Κίνα μετά τις 5 Μαρτίου 2020.
Οι πληροφορίες αυτές θα δημοσιευθούν επίσης στις ιστοσελίδες της FESPA και θα κοινοποιηθούν μέσω των εθνικών σωματείων της FESPA.

Μέτρα στο IFEMA
Η FESPA συνεργάζεται στενά με το IFEMA και με τις αρμόδιες αρχές της Μαδρίτης για την παροχή υποστήριξης και καθοδήγησης των εκθετών και επισκεπτών της FESPA 2020.
Το IFEMA έχει πρωτόκολλα που συνδέονται με αυτά που έχουν θεσπιστεί τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και από το εθνικό Υπουργείο Υγείας της Ισπανίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας της Κοινότητας της Μαδρίτης, σχετικά με τις δράσεις πρώτης γραμμής που λαμβάνονται σε περίπτωση ανίχνευσης μιας λοίμωξης από τον εν λόγω ιό στις εγκαταστάσεις του.

Ομοίως, το εκθεσιακό κέντρο IFEMA έχει αυξήσει τα υγειονομικά μέτρα προστασίας που λαμβάνει και είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες αρχές μέσω των δύο μονάδων της Ιατρικής Υπηρεσίας οι οποίες είναι καταλλήλως εξοπλισμένες ώστε να παρέχουν άμεση ιατρική φροντίδα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών της. Σε περίπτωση ανίχνευσης μιας περίπτωσης προσβολής, είναι, με τη σειρά του, έτοιμο να ενεργοποιήσει το κατάλληλο πρωτόκολλο και να παραπέμψει το άτομο που έχει προσβληθεί στο αρμόδιο νοσοκομείο αναφοράς για τις απαραίτητες ενέργειες.

Επιπροσθέτως, στα άλλα προληπτικά μέτρα του IFEMA περιλαμβάνεται η επέκταση της σήμανσης για τις δύο μονάδες ιατρικής υπηρεσίας, έτσι ώστε τα άτομα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις να γνωρίζουν την ύπαρξή τους και να μπορούν να τα εντοπίσουν, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Η διάδοση των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει επίσης ενισχυθεί και σε όλα τα στρατηγικά σημεία διέλευσης του κόσμου θα είναι ορατά τόσο ο αριθμός τηλεφώνου όσο και η ακριβής τοποθεσία της Ιατρικής Υπηρεσίας του IFEMA.

Τα μέτρα υγιεινής σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων έχουν επίσης ενισχυθεί με την τοποθέτηση συσκευών διανομής σαπουνιού, όπως συνιστάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και με την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαρισμού των εγκαταστάσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FESPA, Neil Felton, σχολιάζει: «Με τη λήψη των προληπτικών αυτών βημάτων όσον αφορά στις εταιρείες που εκθέτουν από την Κίνα, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την υγεία και την ευημερία όλων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις FESPA 2020 στο μέτρο του δυνατού, ενώ, παράλληλα δίνουμε ένα ισχυρό καθησυχαστικό μήνυμα προς τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας. Προσβλέπουμε σε μία ζωντανή και επιτυχημένη εκδήλωση στη Μαδρίτη το Μάρτιο."